Me the Media, boek, weblog en meer

Via Molblog word ik gewezen op een boek dat begin dit jaar is verschenen en de mooie titel Me the Media. Past, Present and Future of the Third Media Revolution heeft gekregen. Het boek is geschreven door Jaap Bloem, Menno van Doorn en Sander Duivestein en gaat over de ontwikkeling van web media.

Op de Me the Media website kun je korte fragmenten van het boek lezen (ook op je mobiel en sommige hoofdstukken in het Nederlands beschikbaar als pdf) en doorklikken naar de weblog en de wiki. Een leuke post op de weblog is Well what is your story met al 111 reacties. Op de wiki vind je onder andere links die horen bij de hoofdstukken, voor nog meer leesvoer zullen we maar zeggen. Het boek kost nog geen 30 euro en is via de site te bestellen.

Op 19 juni vindt in de Beurs van Berlage het symposium Me the Media plaats. Toegang is gratis en het programma vind je hier. Met dank aan Sander Duivestein voor de comment. Het symposium dat ik hier noemde vond in 2007 plaats als voorloper op het boek dat wel pas geleden is verschenen. Het symposium van dit jaar heet Leading the Big Change en vindt plaats op 17 juni in Utrecht. Masterclasses (over communities) en verschillende keynotes (o.a. Nicholas Carr van The Big Switch) staan op het programma. 

Interessante (online) materie en voor mij zeker de moeite waard om het boek te gaan lezen. Ik zal hem daarom zeker op mijn wishlist zetten.

3 thoughts on “Me the Media, boek, weblog en meer”

  1. Hi Mobuq,

    Het symposium Me the Media vond in 2007 plaats. Het was een voorloper op ons onderzoek / boek Me the Media, hetgeen recentelijk verscheen.

    Het symposium van dit jaar heet Leading the Big Change, zie http://www.leadingthebigchange.nl

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com