Ook gelezen in de maand – augustus

waarwasjenou.jpgK. Schippers / Waar was je nou, 2005
Lastig hoor een boek als deze te beschrijven want eerlijk gezegd begreep ik er niet veel van. Het verhaal gaat over een man (Ruud) die bij het opruimen van oude foto’s in het huis van zijn moeder in de foto’s “verdwijnt” en zo terecht komt in de tijd van toen. Als de mogelijkheid zich voordoet om terug te keren is het de vraag of hij dit doet.

Ik heb het boek uitgelezen in de hoop aan het einde te begrijpen waar het over ging. Helaas gebeurde dit niet. De eerste recensie die ik op internet vond over dit boek verwoord het mooi:

Vooral de stijl valt op aan Waar was je nou. Al vanaf de eerste bladzijde word je meegevoerd in een soort stream of consciousness: alle gedachten van Ruud passeren de revue en ze worden allemaal opgeschreven alsof ze even belangrijk zijn. Dat heeft een voordeel en een nadeel. Het mooie van een gedachtenstroom is dat je jezelf als lezer heerlijk kunt laten meevoeren. Het nadeel is dat je heel goed op moet letten om te ontdekken waar het verhaal nu precies over gaat: in de overdaad aan details verlies je het overzicht gemakkelijk. Daar komt nog bij dat Schippers soms zonder waarschuwing of aanwijzing overstapt naar de gedachten van een ander personage. Niet erg bevorderlijk voor de helderheid. (8Weekly)

Geen aanrader dus.

2 thoughts on “Ook gelezen in de maand – augustus”

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com