Ook gelezen in de maand – januari

sms.jpgSMS / Tjibbe Veldkamp (Kidsbibliotheek)
Bij elke aflevering van de Lemniscaatkrant zit tegenwoordig een boekje uit de Kidsbibliotheek. De vorige twee heb ik weggegeven omdat ik geen tijd had om ze te lezen, maar deze was precies goed om in een keer op en neer naar Delft te kunnen lezen. Toen ik in de jaren ’90 (van de vorige eeuw) de bibliotheekopleiding volgde koos ik voor het keuzevak kinderboeken. Ik heb nooit geweten dat er zoveel te vertellen is over een kinderboek en hoe moeilijk het is om je als bijna volwassene te verplaatsen in een kind van 3 dat een prentenboek leest. Mijn favoriete prentenboek van toen (en nu nog steeds) is het lied van de walvis omdat het zo ontzettend mooi getekend is.

Maar terug naar SMS. Het verhaal gaat over Bas die zijn moeder verloren is. Zijn vader Deur probeert alles om toch in contact te komen met zijn overleden vrouw en Bas en zijn broertje Bobo leiden hier onder. Op een avond krijgt Bas een sms-je van Anna en zijn vader denkt dat de moeder van Bas in contact probeert te komen. Maar is dat wel zo…. Een zoektocht volgt. Ondertussen vertelt Bas op school over hoe het er aan toe gaat thuis en verwacht hij de kinderbescherming binnen de kortste keren op de stoep. Best veel voor een dun boekje van nog geen 90 pagina’s maar zeer mooi geschreven.

5 thoughts on “Ook gelezen in de maand – januari”

  1. Mooi, die ligt nog op me te wachten. Ik ben net begonnen in het vorige boekje, heb ik van iemand kado gekregen 😉

  2. @ Danielle,

    hmhm misschien had ik het dan toch nog even moeten bewaren. Ach, ik leen het wel een keer in de bieb – waar ik dan natuurlijk eerst lid van moet worden.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com