Ook gelezen in de maand – juni

De kronieken van Bridei : deel 3 De Schaduwbron / Julliet Marillier

Een groot boek, 560 pagina’s, een weekend. Met een boek van Julliet Marillier geen onmogelijke opgave en ook dit keer kon ik het boek niet wegleggen. Deel 3 van de Kronieken van Bridei. Ik schreef er al eerder over (deel 1, deel 2) en weer was ik erg onder de indruk. Deel 1 ging voornamelijk over oorlog en intriges, in deel 2 stond de liefde centraal en in deel 3 wordt de liefde versterkt, vriendschappen verdiept en oorlog vermeden.

Bridei speelt, samen met zijn vrouw en kinderen nog steeds de hoofdrol. Maar Brideis vriend en spion Faolan, die in deel 2 ineens veel aandacht kreeg in het verhaal, krijgt dat nu weer. Het verhaal begint zelfs met hem. Faolan moet van Bridei drie opdrachten vervullen. Tijdens de uitvoering van deze opdrachten maakt hij kennis met Eile, de dochter van een gestorven vriend. Zij woont bij haar oom en tante en wordt al jaren door haar oom misbruikt. Als Faolan haar verteld dat haar vader is overleden en dus nooit meer thuis komt ziet zij haar kans schoon, zij vermoord haar oom (van wie zij ook een kindje heeft) en vlucht. In de vlucht wordt zij geholpen door Faolan. Zij worden vrienden en keren samen terug naar het hof van Bridei. Hier krijgen zij te maken met verraad en moord en ziet het er niet goed uit voor Eile.

De kronieken eindigen met het derde deel en dat is jammer. Ik denk dat Marillier aan dit verhaal nog zoveel wendingen kan geven dat een deel 4 en 5 geen probleem zullen zijn. Gelukkig voor mij zijn er nog een aantal boeken van haar die ik nog niet gelezen heb. Eerst maar eens kijken of de bibliotheek deze in haar collectie heeft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com