Ook gelezen in de maand – maart

Harry Potter en de halfbloed prins / J.K. Rowling
hp.jpgIk loop vreselijk achter als het gaat om de boeken van HP. Nu net pas las ik het eennalaatste deel en binnenkort verschijnt deel zes zeven alweer. Voordeel hiervan is dat ik deel vijf  zeven nog vers in het geheugen heb als ik mijzelf afsluit om het laatste deel te lezen. Iedereen die de boeken kent zal weten dat Harry Potter de strijd aan zal gaan met Voldemort. Het kan ook niet anders. Hier draait het namelijk in alle boeken om. Inhoudelijk ingaan op dit boek is niet leuk, er zijn natuurlijk nog voldoende mensen die ook dit boek nog moeten lezen. Ik kan alleen zeggen dat het niet tegenviel en leest als een trein. Op naar het laatste deel en dan nooit meer een nieuwe HP….. ik weet nog niet of ik daar nu blij of verdrietig van moet worden.

4 thoughts on “Ook gelezen in de maand – maart”

 1. @ Danielle,

  oke ik ben een beetje in de war. HP en de halfbloed prins is deel 6 en niet deel 7. Pfff gelukkig maar anders had ik voor juli nog een boek snel uit moeten lezen, nu ben ik up-to-date.

  M.

 2. Ben ik dan echt de enige die nog *niks* van HP heeft gelezen, die het ook halsstarrig blijft weigeren en zelfs na de eerste film daarmee opgehouden is?

  Lees toch eens Discworld van Terry Pratchett (heel erg funny fantasy maar niet zonder boodschap hier en daar), of wat serieuser fantasy-werk van Terry Goodkind, of echte ouderwetsche SF van Isaac Asimov, of de ultieme SF humor van Douglas Adams (of, als je dan toch bezig bent, “Last Chance To See” van Douglas Adams, echt een aanrader, serieus met een goede dosis (zelf-)kritiek). Ik roep maar wat…

 3. @ Mark,

  ik denk dat jij bij een groep in de samenleving hoort dat zeer klein is . Ook ik heb lang gewacht met het lezen van HP maar eenmaal begonnen totaal verkocht. Terry Pratchett heb ik echt geprobeerd maar ik vind het niet grappig (zal ik ook wel een uitstervend ras zijn). Terry Goodkind staat in mijn kast en las ik heel lang geleden. SF doet mij niets…. Ik lees best veel fantasy en vind heel veel goed. Van HP kan ik alleen maar zeggen dat wat de mensen er over schrijven gewoon waar is en dat het als kinderboek gewoon briljant is.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com