Ook nog gelezen in de maand – augustus

eetclub.jpgSaskia Noort / De eetclub, 2004
Ik kende het principe nog niet van het “doorgeefboek” maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt een boek en je hebt bijvoorbeeld geen plaats meer in de boekenkast. Je zet je naam en de datum er in en je geeft het boek aan een bekende. Je zegt erbij dat je het boek niet terug hoeft en dat de nieuwe lezer het boek ook door moet geven. Zo kreeg ik van de week De eetclub van een collega. Zij vertelde erbij dat het een spannend boek is. Een understatement want het is een superspannend boek dat ik gewoon niet weg kon leggen. Twee keer op en neer naar Utrecht en het was uit. De eetclub gaat over uiterlijke schijn, over liefde en bedrog, verdriet en dood, ruzie en haat. Ik ben erg positief over dit boek maar moet een negatieve opmerking maken. Ik had het fijn gevonden als het einde iets meer uitgewerkt was. Ik hoop dat de collega die het boek nu in haar bezit heeft er net zo veel plezier aan zal beleven als ik.

3 thoughts on “Ook nog gelezen in de maand – augustus”

  1. Heb het ook gelezen, best aardig maar waar ik wel een beetje moe van word is die trend van vrouwelijke thrillerschrijvers die nu allemaal proberen mee te liften op het succes van Saskia Noort. Simone van der Vlugt bv die hele aardige jeugdromans schrijft is ook al into de literaire thriller en met wisselend succes naar mijn bescheiden mening. En zo heb ik nu ook het boek van Esther Verhoef (Rendez Vous) hier liggen, ben benieuwd hoe dat is. De boeken lezen overigens wel lekker weg maar je bent het ook snel weer vergeten….

  2. @ Danielle,

    Sowiezo vrouwelijke schrijvers die meeliften op… Ik was ooit lid van de nieuwsbrief van Chicklit.nl maar heb me daar al snel van afgemeld. Een boek als de eetclub is leuk om te lezen maar dit wil je niet elke keer. Maar voor zo af en toe geen slechte keus. Ben nu in iets literairs bezig maar de stijl staat me niet zo aan. Zal volgende week maar een nieuwe selectie halen in de bieb, dus als je nog suggesties hebt….

    M.

  3. Lees zelf nu ‘in het maanlicht’ van Nicci Gerrard (ja, de helft van Nicci French), best aardig. Chicklit (alleen die naam al) is niets voor mij, ik ben geen viva of flair meisje 🙂

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com