Ook nog gelezen in de maand – januari

reisvand.jpgDe reis van de lege flessen / Kader Abdolah, 2006
Het verhaal van de vluchteling Bolfazl, die als vluchteling in Nederland komt, is een bijzonder verhaal. Bolfazl vertelt over zijn belevenissen, de buurman Rene en verbindt zijn leven in Nederland met herinneringen uit Iran. Het is een verhaal dat lekker snel leest, korte zinnen, veel ik-vorm. Op een gegeven moment begreep ik echter niets meer van het verhaal. Alsof het ineens over andere mensen ging. Ik heb doorgelezen maar vond het vreemd dat het einde van het boek zo vaag was. Mijn mening was dus niet zo heel positief.

Totdat ik vanmorgen de eerste pagina’s van het boek doorbladerde en zag staan: De reis van de lege flessen – roman – aangevuld met vier verhalen uit De Adelaars en De meisjes en de partizanen. De reis van de lege flessen was dus 50 pagina’s eerder opgehouden dan in had gedacht. En toen ik zag waar het boek eindigde – met welke scene – toen moest ik mijn mening herzien. Het is een heel mooi verhaal.

4 thoughts on “Ook nog gelezen in de maand – januari”

 1. Ja, Kader Abdollah kan mooi schrijven. Het huis van de moskee is ook een aanrader!

 2. @ Henk,

  over het huis van de moskee heb ik ook meerdere positieve geluiden gehoord. Staat dus ook nog op mijn – te lezenlijstje. Ik heb mij alleen voorgenomen om eerst alle boeken in mijn kast te lezen die ik nog nooit gelezen heb en om dan pas lid te worden van de bibliotheek…. En dan leen ik het huis van de moskee wel van hen.

  M.

 3. @Moqub: Dat neem ik me dus ook steeds voor maar dat betekent wel weer dat het to read lijstje voor de bibliotheek steeds langer wordt :-/

 4. @ Danielle,

  ja maar als ik die boeken in mijn kast laat staan dan verstoffen ze zo en als ik ze heb gelezen kan ik besluiten om ze al dan niet door te verkopen om van het verdiende geld lid te worden van de bieb 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com