Ook nog gelezen in de maand – maart

Snow Flower en de geheime waaier / Lisa See
Het verhaal van Snow Flower gaat over het China van de 19e eeuw, waar vrouwen nog geisoleerd leven en voeten nog worden afgebonden. Dit is ook de tijd waarin het geheimschrift voor vrouwen (het nushu) veel wordt gebruikt.

Lilly, de vertelster van het verhaal, laat haar leven aan de lezer zien en vertelt hoe zij als kind aan Snow Flower wordt verbonden (laotong). De meisjes beloven elkaar voor altijd trouw. Deze trouw gaat veel verder dan een huwelijk. De meisjes communiceren met elkaar door middel van het geheimschrift dat zij schilderen op een waaier of  borduren op een zakdoekje. Lilly en Snow Flower maken van alles mee huwelijk, geboorte van kinderen, maar ook honger en oorlog.

De gedetailleerdheid van het verhaal geeft de lezer het gevoel de meisjes heel goed te kennen. Soms wordt het hierdoor ook wel een beetje saai om te lezen want na geboorte nummer zes of uithuwelijking nummer 3 weet je het wel. Voor iedereen die meer wil weten over het China van de vorige eeuw is dit zeker een aanrader.

One thought on “Ook nog gelezen in de maand – maart”

  1. Hoi Moqub, bedankt voor je reactie op mijn laatste post! Ik moet nodig weer eens wat nieuws schrijven, in het kader van bibliotheek 2.0 denk ik…
    Ik krijg wel wat meer vrijheid binnen mijn baan maar zal me nog moeten bewijzen dus in het begin niet veel met 2.0 kunnen werken. Hoop wel wat invloed te hebben!!

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com