Deze foto in de vierde editie van Schmap Amsterdam Guide?

Debat: De bibliotheek! onderbenut of achterhaald?

Debat: De bibliotheek! onderbenut of achterhaald?,
originally uploaded by moqub.

Op zich is het geen bijzondere foto, hij is zelfs bewogen. En toch kreeg ik vandaag een mailtje van Schmap Amsterdam Guide.

Hi moqub,
I am writing to let you know that one of your photos with a Creative Commons license has been short-listed for inclusion in the fourth edition of our Schmap Amsterdam Guide, to be published at the end of this month.

Ik kreeg een link naar een website waar ik kon aangeven of ik mijn foto wilde terugtrekken uit de short list of juist wilde dat hij daarop geplaatst werd. Ook kon ik hier aangeven welke naam er onder de foto mag verschijnen als deze wordt opgenomen.

Ik kende Schmap niet. Op de site staat het volgende te lezen:

Schmap Guides are brought to life offline by Schmap 2.0, a powerful desktop application that gives you a world of additional trip planning convenience, including options to take virtual tours and custom print full-color guides.

Zij gebruiken foto’s van Flickr om de kaart op te leuken. Goed idee, waarvoor zij mijn foto (als deze wordt uitgekozen) best mogen gebruiken. Nu maar even afwachten of ik ook wordt gekozen om in de vierde editie te worden opgenomen.

5 thoughts on “Deze foto in de vierde editie van Schmap Amsterdam Guide?”

  1. Ik kende Schmap wel; was vorig jaar al gevraagd om foto’s van Londen in de London Guide te laten opnemen! Prima toch…

  2. Join the club! Ze zoeken overigens wel meer vreemde situaties. Zo hebben ze van mij een keer een foto gebruikt van een potje voetbal tussen Nieuw-Zeeland en Australië, bleek het om het stadion te gaan de wedstrijd gespeeld werd.

  3. ik ben ook benaderd, via Flickr, ach, is toch leuk zoiets. Heb wel een linkje van ze gekregen, maar als ik op die reisgids zelf zoek dan vind ik alles behalve mijn foto. Maar hij schijnt er echt op te staan en zelfs door te linken naar mijn Flickr foto’s.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com