Helemaal happy!

Dit blog heeft als onderwerp “bibliotheek van dingen” en meestal gaat het over bibliotheekdingen. Maar soms maak ik een uitstapje als het gaan om mijn nieuwe hobby: designer toys.

Vanaf vandaag ben ik nog gelukkiger dan ik al was want ik heb in Rotterdam een winkel gevonden die designer toys verkoopt. Oke er stond nog maar 1 vitrine (is een kleine winkel) maar deze meneer had wel de allernieuwste Dunny 3 serie! (deze serie is net 2 dagen oud) En ik durfde het aan om voor het eerst een blind box te kopen. Wat ook leuk is, de meneer vertelde mij van een aantal enthousiaste verzamelaars die een site hebben opgezet www.dunny.nl. Op deze site/blog vind je info en links naar een (ruil)forum, handig voor als je per ongeluk dunnys of qees dubbel hebt. Op marktplaats of speurders vind je namelijk nog geen mensen die willen ruilen.

Mijn nieuwste aanwinst heet The Exterminator en is gemaakt door Kidrobot / Joe Ledbetter. Uiteraard staan de foto’s van deze nieuwe dunny op Flickr.

19 thoughts on “Helemaal happy!”

 1. Als ik een eigen winkeltje zou hebben kocht ik mezelf failliet πŸ˜€

  Leuke foto’s btw

 2. @ Yiao,

  ik wil een winkeltje waar niemand komt en waar ik de hele dag kan genieten van al het moois in de etalage πŸ˜‰

  M.

 3. Haha, ja, en dan wel steeds de nieuwste dingen kopen LOL. Ben bang dat het zo kostbaar wordt.

 4. @ Yiao,

  of je verkoopt je etalage pas na een maand (moeten mensen natuurlijk wel op kunnen intekenen) en van die winst koop je dan de nieuwe etalagepoppetjes. En als er een paar items in staan die heel bijzonder zijn verkoop je die per opbod, zo moet je wel veel geld kunnen verdienen. Voor de rest ben je dan de hele dag online aan het zoeken naar die hele mooie Qee of Dunny en moet je natuurlijk de wereld over reizen om alle spullen op te halen. Ik zie het wel voor me!

  Eerst maar eens sparen…….

  M.

 5. @ Yiao,

  dat is lief aangeboden! Ik zelf ga overmorgen naar Schotland, misschien hebben zij er daar een in een kilt. In oktober mag ik naar Londen, misschien kun je mij laten weten wat de beste adressen zijn dan kan ik eerst even sparen πŸ˜‰

  Veel plezier in Londen!
  M.

 6. De adressen om urban vinyl te kopen in Londen kan ik je nu alvast doorgeven:
  * Playlounge (http://www. playlounge.co.uk/) – 19 Beak Street (dit is echt de leukste en een must om naar toe te gaan; bij Hamley’s in Regent Street om de hoek – bij Hamley’s zijn overigens ook designer toys te koop in de basement!);
  * DPMHI (http://www.dpmhi.com) – 2-3 Great Pulteney Street;
  * Forbidden Planet (http:// http://www.forbiddenplanet.com) – 179 Shaftesbury Avenue.

  We hebben overigens in Rotterdam best vaak qees en dunnys gekocht; ligt het winkeltje dat je noemt in het verlengde van de koopgoot? Daar liggen een stel winkeltjes bij elkaar die het spul verkopen. Ook een goed adres is Subcultures (www.subcultures.nl) aan de Oudegracht (werfkelder) in Utrecht!

  Leuke dunny overigens!

 7. Aah, nu doet je link het wel! Ik zie al dat dit een ander winkeltje is… nu nog naar het verlengde van de koopgoot!

 8. Ik ben alleen bij Play lounge geweest πŸ™ ik had de rest niet opgeschreven maar je hebt ook nog DPMHI (www.dpmhi.com) 2-3 Great Pulteney Street
  Forbidden Planet (www.forbiddenplanet.com) 179 Shaftesbury Avenue (deze is heeeeel groot!)
  HamleyÒ€ℒs speelgoedwarenhuis in Regent Street heeft in de basement ook een collectie designer toys! (Hier ben ik wel geweest, maar niet in de Basement snif snif)

 9. @ Sybilla,

  wanneer kom je het biertje halen en kubus kijken want nu ben ik wel heeeeel benieuwd welke winkels jij bedoelt. Ik kan echt niets vinden in Rotterdam!! Als ik in oktober naar Londen ga zal ik zeker even een kijkje nemen in de winkels die jij door hebt gegeven. Hetzelfde geldt overigens voor de tips van Yiao. Thanks!

  Zag trouwens vandaag bij de Bijenkorf een Qee agenda voor het nieuwe schooljaar…. tsja als die het al gaan verkopen dan zie je designer toys straks overal. Hoe snel zal de lol er dan vanaf gaan….

  M.

 10. Tsja, die Yiao heeft ze op de Dunnyblog netjes van mij overgeschreven πŸ˜› maar dat geeft niks hoor! Alstie nou ff had opgelet, had ie ze hier ook zien staan in mijn comment…

  We moeten echt eens afspreken in Rotterdam maar ik kan nu nog niks beloven. Wat die winkeltjes betreft: er is in ieder geval een winkel die David & Goliath stuff verkoopt (in het verlengde van de koopgoot) met een grote vitrine met urban vinyl. Verder zijn ernaast (comicshop) ook nogal wat designer toys te koop (vooral Tim Burton en scifi). Ertegenover is nog een zaakje waar nogal wisselend (en soms aardig) spul wordt verkocht.

 11. @ Sybilla,

  jouw comment moest nog even door mij gemodereerd worden en aangezien ik in het Schotse was, was dat een beetje lastig. Vandaar dat jouw comment pas gister is verschenen op dit blog.

  Wat betreft de koopgoot en het verlengde ervan, ik geef het op! Yendor is de enige comicstore die Rotterdam rijk is en die heeft veel poppetjes maar geen Qee’s en Dunny’s. Ernaast en er tegenover zit ook niets wat het heeft (Yendor zit niet eens in het verlengde van de koopgoot πŸ™‚ Ik zal volgende week wel even naast je komen zitten bij het eten en vragen mij uit te leggen hoe je bent gelopen, misschien kunnen wij dan het mysterie oplossen…..

  M.

 12. “Tsja, die Yiao heeft ze op de Dunnyblog netjes van mij overgeschreven maar dat geeft niks hoor! Alstie nou ff had opgelet, had ie ze hier ook zien staan in mijn comment”

  Sorry Sybilla 😳 ik had het inderdaad van je overgeschreven, maar vanuit de comments hier. Ik heb er niet aan gedacht om je naam erbij te zetten sorry, nogmaals.

  btw Naast yendor zitten een klerenwinkeltje (die verkoopt Streetwear) en heet Daily Rush, zij hebben 1 kleine vitrine in de winkel staan maar is een beetje aan de dure kant. Ik heb hier wel de playtime magazine gekocht, maar de sport trexi’s waren daar 11 euro terwijl ik er 4 pond voor betaald heb (+/- 6 euro)

 13. Geeft niet, Yiao! Ik ben overigens blij om te zien dat ik niet de enige ben die moeite heeft met die blozende smilie…:mrgreen:

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com