UBFunkeys

Een oudje die al een tijdje op mijn lijstje stond om over te schrijven, de UBFunkeys.

funkeys.jpgWat zijn het: volgens de site zijn het designer toys die naast collectable connectable zijn. Je kunt ze connecten aan een computer en dan Funkeytown (de virtuele wereld waar Funkey spelen en leven) onderzoeken. Om te starten heb je twee Funkeys nodig, een grote en een kleine.

The idea is to get started with the UBFunkey Starter Set. As well as two regular UBFunkeys this contains a large USB-friendly UBFunkey that acts as your hub to Funkeytown. Each time you connect a new UBFunkey to the UBFunkey Hub you unlock a new zone containing new games and puzzles.

Maar het is niet alleen fun in Funkeytown, er heerst gevaar en je moet opdrachten uitvoeren om de slechterikken te verslaan.

There are currently 8 UBFunkey Tribes available. Each Tribe has 3 different types of UBFunkey ranging from ‘common’ to ‘rare’ to ‘very rare’. You can select which Tribe to buy but you never know which type of UBFunkey you are going to get – and that’s what makes collecting them such fun.

Afbeeldingen van alle verschillende Funkeys zijn op de website te vinden.

Jammer genoeg doen de Funkeys het niet op de Mac en dus zal Funkeytown voor mij gesloten blijven. Als iemand een Funkey heeft laat het mij weten, ik ben razend benieuwd of het net zo leuk is om er mee te spelen als ik denk dat het zal zijn.

(Bron afbeelding: site Funkeys)

4 thoughts on “UBFunkeys”

 1. hallo,
  ik wil even reageren op je oproepje over de funkeys.
  ik was in okteober in wales op familiebezoek en heb voor mijn zoon de funkeys gekocht. hij is net 7 geworden en vindt het fantastisch. we spelen samen in funkeytown. ik heb het starterspakket gekocht en daarbij nog 10 andere funkeys. als gevolg hiervan surf ik het hele net af op zoek naar funkeys die we nog niet hebben. ik hoop dat ze snel in nederland verkrijgbaar zullen zijn.

  groetjes van 2 grote funkey fans

 2. @ Liesbeth,

  wat leuk om te horen. Ik kende nog niemand die de funkeys ook echt gebruikt. En dan samen met je zoon. Geweldig dat zoiets eenvoudigs zoveel effect kan hebben. Nog veel funkeyplezier!!

  M.

 3. Hallo,

  Ik heb de UBFunkeys al een jaar of twee in huis en het is inderdaad heel leuk om mee te spelen.

  Ondertussen heb ik ze allemaal, vier very rare zelfs.. Ze zijn nu ook in Nederland te koop bij de blokker..

  Groetjes Irene

 4. @ Irene,

  toen ik het bericht schreef werkte ik nog op een Mac en daar deden de funkeys het niet op. Nu heb ik een windowslaptop en kan ik ze proberen. Ik zag ze vanavond ook bij E-plaza. Leuk! Morgen misschien wel een starterset kopen en spelen.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com