Uitproberen: Popling

Als je opdrachten opbreekt in kleine stukjes is de kans op het succesvol vervullen van die opdracht groter. Tenminste dat denken ze bij Popling, een educatieve online tool. De gebruiker moet, om iets te kunnen leren, de desktop software wel even downloaden en installeren en vervolgens zich aanmelden bij specifieke popling, of onderwerpen waar hij iets over willen leren.

popling

Momenteel zijn er meer dan 150 poplings beschikbaar, waaronder 11 talen en onderwerpen als wiskunde, wetenschap en technologie. Tijdens de dag krijgt de gebruiker een popup in kaartformaat op zijn scherm te zien. Dit kan een nieuw woord zijn om te leren, of een quiz met vragen van dingen die je al moet kennen. Je kan de popup wegklikken of openen, als je dit laatste doet dan zie je de volledige versie van de kaart en het antwoord op de vraag die op de popup is gesteld. De frequentie van het aantal popups stel je zelf in.


Popling Screencast from rob rhyne on Vimeo.

Popling is gratis, tenzij je het wilt gebruiken zonder lastig gevallen te worden door reclame, dan moet je betalen.

Met dank aan: Springwise

2 thoughts on “Uitproberen: Popling”

  1. Dit lijkt me alleen maar de ideale manier om uit je concentratie te worden gehaald telkens je met wat anders bezig bent. Of je daar dus veel van zal leren, valt te betwijfelen.

  2. @Patrick,

    ik geef je helemaal gelijk, maar sommige mensen leren nu eenmaal op de ene manier en anderen op een andere. Sommige mensen zullen het niet vervelend vinden om af en toe een vraag op te lossen of een korte tekst te lezen en dan weer verder te werken.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com