Flickr – Gallery

Vandaag ontving ik een mail van Flickr dat iemand een foto van mij heeft gebruikt in een Gallery.

Ik had nog niet eerder van deze feature gehoord dus heb ik even gekeken wat het precies is. Een Gallery is:

For whatever you find interesting, fascinating, or mind-blowing on Flickr, galleries are a way to curate up to 18 public photos or videos of your fellow members into one place. It’s an opportunity to celebrate the creativity of your fellow members in a truly unique way around a theme, an idea or just because.

Een Gallery is dus een verzameling van foto’s of video’s (maximaal 18) over een bepaald onderwerp of met een thema. Als je een Gallery bekijkt ziet dat er zo uit.

Bovenin zie je de foto’s van de Gallery en daaronder een groot formaat van de afbeelding met de naam en een link naar de maker. En er zijn al best veel Galleries aangemaakt, je vindt ze hier. Uiteraard is het mogelijk om commentaar te geven op een bepaalde Gallery.

Een set en een collectie die je al kon aanmaken gaan voornamelijk over jezelf en jouw foto’s. Een Gallery gaat vooral om anderen, foto’s die jij erg mooi vindt en met de wereld wilt delen. Je kan dus geen foto’s van jezelf in een Gallery toevoegen.

Als je een Gallery wilt maken kan dat dus alleen als de gebruiker hier geen probleem mee heeft en als de foto’s “veilig” zijn. In dat geval zie je een ikoon boven de foto met de tekst add to Gallery.

Maar wat als je niet wilt dat anderen jouw foto’s gebruiken voor een Gallery, dan kun je hier aangeven dat je dat niet wilt. En ook als je een foto niet in een bepaalde Gallery wilt kun je deze verwijderen.

Ik kreeg de mail van Flickr omdat dit de eerste keer is dat iemand een foto van mij heeft gebruikt. In de toekomst krijg ik deze mail niet meer, maar kan ik onder recente activiteiten zien dat er gebruik wordt gemaakt van mijn foto’s. En onder de tab YOU zit nu ook een YOUR GALLERIES, hier zie jouw eigen gemaakt Galleries en jouw foto’s die gebruikt zijn in andermans Galleries.

2 thoughts on “Flickr – Gallery”

  1. Kun je wellicht iets specifieker zijn, iemand heeft jeugd foto”s van mij gepubliceerd in zijn eigen gallerie. Voor mij heel vervelend, aangezien ik zakelijk daarmee wordt geconfronteerd. Is het mogelijk deze te verwijderen of dat aan Flickr te vragen?

  2. @ Chesse,

    de foto’s moeten al ergens bij Flickr staan wil iemand ze kunnen gebruiken, dus of bij jou of bij iemand anders. Als jij de foto’s hebt geplaatst kun je ook aangeven dat je niet wilt dat ze in een Gallery gebruikt worden, dat doe je bij Flickr nadat je ingelogd bent (zie link hierboven in tekst). Als iemand anders die foto’s heeft geplaatst en jij wilt dat niet zul je er toch met diegene uit moeten komen denk ik of een mailtje sturen aan Flickr.

    Moqub

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com