Geotagging & Flickr

Techcrunch schrijft dat 29 miljoen foto’s in Flickr zijn voorzien van een GeoTag (een tag met de locatie waar de foto is genomen). Op de map van Flickr kun je zien welke foto’s waar zijn getagged.

En wel 1, jaja 1 in Nederland. En dit kan ik mij dus niet voorstellen. Vanmiddag heb ik een tooltje gedownload waarmee ik makkelijk foto’s kan geotaggen. En ik heb deze ook al een keer gebruikt (zie de tekst onder de foto). En ik ben vast niet de enige. Er zijn zeker weten (denk ik tenminste) andere Nederlanders zo gek om een geotag aan een foto te hangen (er worden er namelijk 150.000 geotags per dag toegevoegd).


Misschien duurt het even voordat Flickr mijn foto herkend als zijnde een met een geotag en dat er misschien morgen dan 2 foto’s in Nederland staan.

Maar er is meer nieuws te lezen op TechCrunch, namelijk de launch van Flickr Places Pages:

Flickr is announcing “Places Pages,” which are dedicated pages that provide users with specific information about places. Pages will be built around the Flickr concept of “interestingness,” but based on places and tags. So China/bicycle shows popular photos of bicycles taken in China. Paris/architecture is another example. Any of 70,000 places can be viewed, optionally followed by any tag. Flickr is also adding in additional information on the place, such as weather and local time, as well as relevant Flickr groups.

En dat is dan wel weer een leuke nieuwe feature van Flickr. Maar nog even wachten want het is er nog niet.

Meer info: Techcrunch

3 thoughts on “Geotagging & Flickr”

  1. Dat tooltje zag ik al eens eerder maar heb het nog niet uitgeprobeerd. Blijft vreemd, die ene foto in Nederland. Ik geotag bijna al mijn foto’s…

  2. @ Moqub,
    Maak je geen zorgen, zoom maar eens in. Of zoek naar Rotterdam. Pas dan laat de Flickr map meer foto’s op de kaart zien. Wanneer je dan nog verder inzoomt dan laat de map er nog meer zien. Ik heb het vermoeden -niet getest- dat het op wereld schaal de meest recente geotagged foto’s laat zien. Pas wanneer je naar een locatie doorzoomt laat het meer foto’s zien.

  3. @ WoW!ter,

    ik wist dat ik iets niet wist, dank je wel! Je hebt helemaal gelijk, genoeg inzoomen levert “lots” foto’s op.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com