Voor het geval je Flickr zat bent of gewoon zin hebt in iets anders

Er zijn alternatieven, natuurlijk zijn er alternatieven. Maar hoe gebruikersvriedelijk zijn die als je net zo gewend bent aan Flickr?

Ik neem de proef op de som en probeer 72Photos (met dank aan Read/WriteWeb). Het aanmelden is eenvoudig, een aantal velden invullen, username en wachtwoord kiezen en je kunt aan de slag. Het dashboard laat een aantal velden zien, zoals activiteiten van vrienden (die ik nog niet heb op 72Photos) en laatste commentaar. Het ziet er erg mooi uit, eenvoudig en duidelijk vormgegeven. Aan de linkerzijde de knop om foto’s te uploaden en gebruikersstatistieken.

Het uploaden van een foto gaat al net zo eenvoudig als bij Flickr. Ik kan tags toevoegen, de foto aan een set verbinden en als de foto geupload is de titel wijzigen en eventueel nog meer tags toevoegen. Als ik vervolgens op de foto klik kan ik deze roteren, het formaat aanpassen en effecten toevoegen. Het compare kompasje kan ik alleen gebruiken als ik een Pro account heb gekocht (jammer) dat mij $14,95 per jaar kost. Het aanpassen van de CC-licentie moet ik per foto doen (mhmhm) maar ik kan wel de permissies voor alle foto’s tegelijk aanpassen. Nog even terug naar de effecten. Ik kan kiezen voor verschillende opties. Zoals zwart-wit, sepia (ook mooi) of radial blur en oil paint. Een leuke toevoeging om iets extra’s aan de foto mee te geven.

72Photos gebruik geen sets zoals Flickr maar Galleries. In een Gallerie kun je verschillende foto’s plaatsen en de volgorde aanpassen. De vormgeving kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. De aanpassingen die je doet kun je direct zien.

Interessante extra’s: een plugin om vanuit WordPress direct foto’s vanuit 72Photos in je blogpost te gebruiken en een mooie slideshow om te embedden in een post of op een internetpagina.

Maar wat te doen? Overstappen van Flickr naar 72Photos? Er zit geen knop in 72Photos met import vanuit Flickr en om nu alle foto’s opnieuw te uploaden, te taggen en in Galleries te plaatsen zie ik ook (nog) niet zitten. Kosten vallen reuze mee dus dat kan een reden zijn om over te stappen, maarja wel weer een beperking in aantal MB’s dat je mag uploaden. En al mijn vrienden dan? Die zitten op Flickr en ik zie het niet gebeuren dat ik iedereen zo ver krijg om over te stappen. Dus vooralsnog blijf ik even bij Flickr hangen en zie ik wel wat er in de komende tijd gebeurd en wat Yahoo allemaal van plan is. In ieder geval zal 72Photos minder glimlachen op gezichten toveren dan Flickr, want zelfs na jaren blijven mensen om de naam grinniken.

One thought on “Voor het geval je Flickr zat bent of gewoon zin hebt in iets anders”

  1. Het lijkt me inderdaad jammer dat je dan al die contacten kwijt bent. Moet je weer helemaal opnieuw beginnen met vriendjes zoeken.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com