Blij op de werkvloer

Iedereen kent het wel, gemopper en geklaag op de werkvloer, onduidelijke beslissingen van het management zorgen voor onrust en zelfs de koffiemachine werkt niet naar behoren. Hoe blijf je dan blij? Alexander Kjerulf (Chief Happiness Officer) is momenteel een boek aan het schrijven over happiness at work en publiceert zijn hoofdstukken op een blog zodat iedereen kan reageren.

Vanavond las ik het hoofdstuk The six practices of happy, succesful workplaces. Erg inspirerend ook al zijn veel opmerkingen bekend.

Het rijtje van 6:
1. Wees positief (neem positieve – blije mensen aan en begin altijd met iets positiefs als je mensen aanspreekt in de gang of in een vergaderingen)
2. Leer (laat de beste mensen in de organisatie de nieuwe mensen trainen, wissel van baan binnen de eigen organisatie (soort stage lopen bij een andere afdeling), loop als baas/directeur eens een dagje mee op de werkvloer)
3. Wees open (vertel niet alleen het meest belangrijke maar wees open over de dingen die spelen, op deze manier zorg je voor vertrouwen en geef je de medewerker de kans om zijn/haar mening te geven en om zich verbonden te voelen met de organisatie)
4. Deel beslissingen en laat mensen de eigen tijd indelen – sommige mensen willen graag vroeg beginnen en andere presteren beter als zij wat later opstaan.
5. Denk aan de lange termijn
6. Leef mee

Dit hoofdstuk is het een na laatste hoofdstuk in het boek. Naast lijstjes en tips worden er ook veel voorbeelden gegeven van hoe bedrijven met bepaalde situaties om gaan. Zeer boeiend om te lezen en ook al is het een serieus boek FUN heeft de hoofdrol.

2 thoughts on “Blij op de werkvloer”

  1. god, wat zou ik dit graag naar het management op mijn werk sturen.
    Volgende week maar, want nu ga ik eerst een weekend opwarmen in Spanje. 🙂

  2. @ Dappere Bas,

    ik zou zeggen – overdenk het tijdens de vakantie waar je enorm van gaat genieten – en als je er hetzelfde over denkt bij terugkomst, gewoon doen!

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com