CityGame – The Target

Een paar weken geleden alweer, speelde ik met mijn afdeling The Target in Utrecht. Een spannende citygame waarbij je door middel van smartphones elkaar achterna zit.

Om uit te kunnen leggen wat een citygame nu precies is heb ik naar informatie gezocht op internet. Het enige dat je vindt zijn links naar bedrijvenuitjessites, dus dat schiet niet op.

En dus zal ik in mijn eigen woorden vertellen wat we moesten doen. In een cafe in Utrecht kregen wij instructies. Onze afdeling werd in 4 teams verdeeld. Drie politieteams en een gangsterteam. Alle teams kregen een smartphone met gps. Hierop was de kaart van de binnenstad van Utrecht afgebeeld. Op die kaart stonden targets (gebouwen om op te blazen) en voorwerpen (die je nodig had om de gebouwen op te blazen). De gangsters moesten gebouwen opblazen om zo geld te verdienen. Bij een bepaald bedrag zouden zij winnen. Maar de politieteams waren in de buurt. Zij zagen op hun telefoons de locatie van de gangsters – elke 6 minuten kregen zij deze door. De gangsters kregen de locatie van de politie elke drie minuten door.

Om de politie weerstand te bieden hadden de gangsters een kogelvrijvest (voor als er op hen werd geschoten), een signaalverstrooier (om de politie op het verkeerde been te zetten) en bommen (die je her en der achter kon laten en die niet zichtbaar zijn op de kaart, ook niet voor de gangsters dus je moest nog goed opletten ook).

Zelf mocht ik twee keer gangster zijn en ik moet zeggen dat dit ook wel de meest spannende rol was. Want ook al wil je niet gaan rennen (je doet het toch als er op je geschoten wordt) je wilt de politie voor blijven. Hoe ik het met mijn collega’s heb gedaan is te beluisteren. Wij werden namelijk “gevolgd” door journalist Herbert Blankestein De electronische eeuw) van BNR. De uitzending is inmiddels geweest en hier te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com