Gaming in het onderwijs

Op 5 maart schrijft Wilfred Rubens een post op zijn weblog met als titel Belang van gaming overdreven. Wilfred heeft de column van Arja Veerman gelezen en reageert hierop op zijn blog. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Wie is Arja Veerman en waarom schrijft zij de column Vespeling van onderwijs? Trouwens op 29 november 2005 schreef Arja Veerman het artikel Hype Alert: Gaming, dat verscheen op de Edusite, en blijkbaar was gaming toen al een hype.

De column van Arja Veerman is verschenen op de website Business Games a la Carte. Op de homepage van deze site staat:

Business Games à la Carte ontwikkelt innovatieve games die op een effectieve en attractieve manier het ondernemerschap van studenten bevorderen. Het project brengt bestaande en reeds succesvolle business games gemodulariseerd onder in een business game modules library, speciaal voor het onderwijs.

En deze aanpak is nieuw en wordt nog nergens ter wereld toegepast, tenminste volgens de mensen achter Business Games a la Carte. Op de site vind je verwijzingen naar de positieve invloed van games, zoals bijvoorbeeld het nieuwsbericht fun&leren gaan samen. De enige columnist op de site is, je raadt het al, Arja Veerman.

Maar wat is precies de rol van Arja Veerman? Zij staat niet in de lijst van namen op de contactpagina. Wel zie ik in dit lijstje Ton Muns staan, dit is de man met wie Arja Veerman regelmatig workshops geeft, lees ik op de website van haar bedrijf OmtrentAdvies.

Maar om even terug te komen op de column. Ik begrijp dat je games niet zomaar in kan zetten in het onderwijs en ik snap ook dat gaming momenteel een hot item is. Ook kan ik inkomen in het feit dat jongeren niet de hele dag willen gamen en soms een goed verhaal van een prof willen horen. Wat ik niet begrijp is de relatie van de column tot Business Games a la Carte. Of is het zo dat Arja Veerman stiekem reclame maakt in haar column voor de bewuste website. Want het zou toch heel mooi zijn als docenten die iets met gaming willen doen en niet weten waar te beginnen of bang zijn om door te slaan, uit zouden komen bij Business Games a la Carte of bij een workshop De rol van de docent bij gaming & simulaties gegeven door Arja Veerman. Want de argumentatie sla niet door als je gaming in het onderwijs wilt toepassen geldt toch eigenlijk wel voor alle nieuwe toepassingen zoals web2.0, social software, etc.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com