Ken jij Serendip al?

Vandaag vertelde Peter Nugteren van de OB Almere mij over Serendip en ik kende het niet. Heuh, ik had er echt nog nooit van gehoord! En dat mag je toch wel bijzonder noemen want Serendip bestaat al vanaf 2007 en is een internet zoekwedstrijd. Net zoiets als de Nationale Krakercompetitie maar dan zonder einde en zonder prijzen. Nu deed ik ooit mee aan de eerste Nationale Krakercompetitie en ben toen al snel afgehaakt. Ik had namelijk het idee dat zij dan een antwoord gevonden hadden en pas daarna de weg ernaartoe gingen bedenken, tenminste als ik de antwoorden zag kreeg ik dat gevoel. Sommige antwoorden waren zo ver gezocht dat het bijna niet anders kon.

Maargoed Serendip dus. Voor iedereen die het leuk vindt om informatie te zoeken, elke week een vraag en in oktober de winnaar (degene met de meeste punten) die zich Serendip Kampioen mag noemen. Kletsen met andere informatiezoekers kan op het forum. Leuk en leerzaam, het lijkt (of is het) bijna een game!

2 thoughts on “Ken jij Serendip al?”

 1. Het is wel een eindeloze game! Geef mij maar die vier weken stevig kraken (krakersstress, weinig slaap, frustratie) in oktober/november en dat heerlijke gebakkelei over vergezochte antwoorden die nergens op slaan, niet vindbaar, foutief, etc.
  Die vier weken zijn erg leuk maar voor mij meer dan genoeg! 😉

  Alleen hoop ik toch wel dat de forumfunctie dit jaar beter zal zijn. Met mijn (bibliotheek)team was ik afgelopen keer tweede, de keer ervoor eerste, dus dat gaan we weer proberen dit jaar! 🙂

 2. Nou – eindeloos in de zin van ‘er komt geen einde aan’ – is het niet, hoor.
  In totaal 17 rondes, met een lange zomervakantie en in de weken rond feest-, of andere bijzondere dagen, wordt er ook niet gespeeld.
  Iedere ronde gaat over één onderwerp, waaraan een paar vragen gekoppeld zijn. Geprobeerd wordt om onderwerpen te gebruiken die zo veel mogelijk mensen leuk vinden.
  De belasting per week is beduidend minder dan bij de NKC. Hoewel dat natuurlijk wel een beetje afhangt van je zoekvaardigheden ;).
  Je kunt ook 3x een afwezigheidsjoker inzetten, waardoor je automatisch het gemiddeld gescoorde puntentotaal krijgt.

  3x mag je een joker inzetten, waarmee je extra punten kunt verdienen door snel het antwoord te vinden. Een prachtige vondst die voor veel spanning zorgt en hoge bloeddruk bij de zoekers :).

  De regels zijn wat minder streng dan bij de NKC – zo mogen er na 48 uur, liefst zo leuk mogelijke, hints gegeven worden op het forum.

  Het forum is ongeveer 100 keer beter en leuker dan dat van de NKC en zoeken naar een plaatje dat eigenlijk niet op internet staat, zal bij Serendip niet gebeuren.

  Dus kom eens kijken op http://www.serendip.nu. Aanmelden is gratis. Meespelen moet niet, maar wordt hogelijk gewaardeerd.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com