Ouders die samen met kinderen games spelen… of liever niet?

Wanneer laat je als ouders je kinderen videogames spelen? Is twee jaar te jong, is vier jaar te oud? Is het spelen van games tijdverspilling of is het juist DE manier om als ouders iets samen met je kinderen te doen?

Op MSNBC verscheen vorige week het artikel Gaming with kids: Wasted time or worthwhile? Aan het woord komt Albright (38 jaar oud en 1 zoon) en een van de weinige ouders die met zijn kind games speelt. Veel andere ouders vinden het namelijk tijdverspilling. Terecht vraagt de schrijfster van het artikel zich af of dat wel zo is.

But is it? Or is gaming with your youngster a way to grow closer, teach lessons — and have fun in the meantime?

Albright vindt het samen spelen de perfecte manier om iets samen met zijn kind te doen en zegt, dat het juist heel positief is, in plaats van alleen maar negatief. Alhoewel hij wel aangeeft dat je bepaalde regels van te voren moet afspreken over wat voor soort spelletjes er gespeeld mogen worden. En juist de spelletjes die niet gespeeld mogen worden (zoals oorlogspelletjes) zorgen voor discussie. En die discussie over het onderwerp zorgen er weer voor dat vader en zoon weten hoe zij over bepaalde dingen denken. En dat kun je alleen maar als iets positiefs zien. Deze vader weet wat er in zijn zoon omgaat en doet ook nog iets leuks samen met hem, namelijk gamen.

Naast Albright komen er ook andere ouders aan het woord. En allemaal zijn zij positief over de effecten van het samen spelen. Nu dacht Kristin Kalning dat het schrijven van het artikel veel negatieve reacties zou opleveren, maar niets is minder waar. En dus verscheen er een dag later nog een artikel met reacties van lezers (Do you game with your kids? You bet).

Met al die positieve geluiden zou je verwachten dat veel Amerikaanse ouders samen met hun kinderen spelen. Uit een onderzoek van Associated Press-AOL Games poll blijkt het tegendeel waar te zijn. Toch? In het onderzoek staat dat meer dan vier van de tien (of 43%) van de ouders met jonge kinderen samen geen games spelen. In mijn beleving betekent dat dat 57% dus wel samen speelt.

Maar gaat het hier wel om de games. Gaat het er niet gewoon om dat samen iets doen goed is voor zowel ouder als kind. Of dit nu een binnenactiviteit is of een sport in de buitenlucht. Van beide activiteiten leren kinderen. En als ze samen met de ouders leren dan is dat toch alleen maar heel erg leuk. Dat er dan ouders zijn die games eng vinden, of gewelddadig, of het gewoon niet begrijpen, tsja daar doe je als kind natuurlijk niets aan.

Wil je meer lezen over games, ouders en kinderen, neem dan een kijkje bij GameDad van de website Gaming with Childern. Hier vond ik ook de link naar het MSNBC artikel.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com