Webli – voor kleuters

Een paar net afgestudeerde Grafisch Lyceum Rotterdam studenten maakten een spel voor kleuters, Webli genaamd. Een leuk, interactief spel waar een webcam voor nodig is. Maar ook volwassenen kunnen het spelen 🙂

Op de website van Webli staat onder de knop Ouders het volgende:

Webli is een educatieve interactieve website waarbij kinderen van 4 tot 7 jaar centraal staan. Wij hebben als doel om kinderen buiten schooltijd extra’s te leren en tegelijkertijd plezier te geven. Kinderen zijn tegenwoordig al op jonge leeftijd zwaarlijvig en één van de grootste oorzaak is hierbij dat zij te weinig buiten spelen en meer achter de tv/computer zitten. Met webli lossen wij dit op door de spellen zo te maken dat zij genoeg bewegen. Dit wordt allemaal gedaan via de webcam en daardoor kunnen wij actieve spellen maken die zowel leerzaam als leuk zijn. Zo brengen wij met webli het buiten spelen naar binnen.

Als je naar de website gaat en spel aanklikt zoekt het spel de webcam op de computer en maakt de connectie. Zoe zie je ineens jezelf in beeld verschijnen. Daarna zie je een kleur textueel en visueel in beeld verschijnen en hoor je een stem de kleur zeggen. Drie kleuren bovenin het scherm moeten dan aangeraakt worden. Webli zegt dan of het goed of fout is. Aan het einde van het spel wordt er een foto gemaakt die op de website wordt geplaatst.

2 thoughts on “Webli – voor kleuters”

  1. Harstikke leuk om te zien dat u een item geschreven heeft over onze website. Ben wel benieuwd naar hoe u op onze website terecht bent gekomen. Was u aanwezig op 1 van de exposititie dagen?

    Mvg,

    Daniël Brito

  2. @ Daniel,

    ja, ik was op een van de expositiedagen en heb Webli toen gezien. Succes ermee!!

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com