Amerikaanse politiek

Op verschillende Amerikaanse weblogs wordt er over geschreven, een nieuw wetsvoorstel (Deleting Online Predators Act) dat er voor zorgt dat jonge kinderen niet bij Social Network Sites kunnen komen als zij bijvoorbeeld in de bibliotheek zitten of op school zijn. Sites waar kinderen kunnen chatten of discussieren moeten ontoegankelijk gemaakt worden (lees blogs, wikis, MySpace, online games, etc.) om kinderen te beschermen tegen pesten of sexuele intimidatie.

Waar ook over gesproken wordt is dat je kinderen niet moet verbieden deze sites te bezoeken maar dat je ze moet opleiden zodat zij begrijpen waar het gevaar zich bevindt en hoe zij zich hiertegen moeten beschermen. Ik ben benieuwd hoe de komende weken dit idee wordt besproken op de blogs en ik ben allang blij dat wij een regering hebben die dit idee nog niet heeft gekregen.

6 thoughts on “Amerikaanse politiek”

 1. Wat een walging kan er toch door je denken trekken als de conservatieve geest van Bush en trawanten weer eens in beeld komt.

  Brrrrr

 2. @ Danielle,

  je hebt helemaal gelijk, maar een beetje verstand lijken de partijen in Nederland nog wel te hebben.

  @ Edwin,
  ik weet niet zeker of het de conservatieven zijn geweest, ik meen zelfs gelezen te hebben dat het de republikeinen waren… maar zeker weten doe ik dat niet.

  M.

 3. @Moqub: Sinds Pim F. heb ik niet meer zo’n vertrouwen in dat verstand van de Nederlandse politiek maar goed, dat is een discussie die hier niet helemaal thuishoort. Wellicht voor aan de thee op 30 mei 🙂

  Trouwens, Elke (juf op een basisschool) heeft het er ook al over, zie
  http://blogger.xs4all.nl/el

  Groeten,
  D.

 4. ja hoor! als ze niet kunnen mailen / chatten, dan zullen ze het nooooit doen. en aan de gevaren zullen ze ook nooooit blootstaan.
  en als je ze geen sex education geeft, zullen ze ook noooooit zwanger worden.

  *zucht* waarom geloven amerikanen in sprookjes?

 5. @ Granuauile,

  sprookjes of niet, het is een feit dat het nu speelt in de Verenigde Staten. Gelukkig zijn er voldoende mensen die met gezond verstand het probleem benaderen en willen dat kinderen worden onderwezen in de gevaren van internet en specifiek in het chatten/mailen.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com