“de bank” virtueel

Als eerste Europese bank opent ABN-AMRO op 7 december de deuren in Second Life.

Uiterlijk vertoont de vestiging een grote gelijkenis met de Financial Centers van ABN AMRO. Gestart wordt met het aanbieden van informatie en het creëren van een platform waar (potentiële) klanten van de bank elkaar kunnen treffen. Zo gaat ABN AMRO op Second Life seminars organiseren voor specifieke doelgroepen, zoals startende ondernemers en pas afgestudeerden (Young Professionals) en Preferred Banking-klanten. ABN AMRO zal de virtuele wereld van Second Life ook gaan inzetten voor het werven van nieuwe medewerkers.

Nu ben ik aan het begin van de week pas een kijkje gaan nemen in Second Life en net als anderen vind ik er nog niet veel aan. Binnenkort begint mijn kerstvakantie die wel 3 weken duurt, wellicht dat ik dan wat meer tijd in Second Life kan doorbrengen. Zal dan ook zeker een bezoekje brengen aan mijn bank.

5 thoughts on ““de bank” virtueel”

 1. En alweer iemand die SL vind tegenvallen. Tja, ik weet het nog steeds niet. Ik zou meer tijd willen hebben om me er echt in te verdiepen maar die tijd heb ik niet en mijn 1e indruk was niet zo geweldig dat ik die tijd vrij wil maken. Misschien heb ik er te veel van verwacht na al die jubelverhalen?

  Heeft iemand gisteren trouwens de uitzending van Radar gezien? Ik ook niet maar ik zag in de aankondiging dat er een item over SL behandeld werd. Toch maar eens via uitzending gemist gaan zoeken…

 2. @ Danielle,

  ik zag gister de uitzending van Radar en ze lieten een Nederlandse dame aan het woord die al vanaf het begin aanwezig is op SL. Zij is een “virtueel makelaar” en verkoopt en verhuurt grond aan Nederlandse deelnemers. Zij vertelde dat zij voornamelijk met de NL groep van SL optrekt en ongeveer 30 uur per week op SL rondhangt.

  Aan het einde van het item werden 4 stellingen voorgelegd aan een meneer die in van Etter tot Engel de kindjes begeleid en nog een andere meneer. Op zich wel interessant, zeker toen de stelling “is het gevaarlijk” kwam. Sommigen zien SL als een verlengstuk van het echte leven en zijn bang dat mensen op SL realiteit uit het oog verliezen. Dat deze mensen op SL zijn wat zij in het echte leven niet kunnen zijn, dus succesvol, rijk, briljant etc.

  Dat Radar er aandacht aan besteed moet wel betekenen dat het main stream wordt…. maar of daar nu veel mensen blij van worden….

  M.

 3. Bedankt voor de uitvoerige reactie. Gelukkig zijn wij al succesvol en rijk in ons first life, hoeven we ons daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken 🙂

 4. Als er nou een bibliotheek was, dan zou ik daar eens naar toe vliegen. In de hoop op een interessantere conversatie dan “nice boobs”.

 5. @ Elke,

  maar die is er hoor, volgens mij zijn er zelfs meerdere. Talis – Paul Miller heeft Cybrary City opgericht. Ben er alleen nog niet achter hoe ik deze moet gaan vinden maar zodra ik er achter ben zal ik het hier doorgeven.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com