E-lis – The open archive for Library and Information Science

Tijdens het opruimen van Bloglines kwam ik deze link tegen op de weblog van Library Stuff. E-lis is ontstaan in 2003 en is de verzamelplaats voor documenten met als onderwerp Library and Information Science.

E-LIS is an open access archive for scientific or technical documents, published or unpublished, on Librarianship, Information Science and Technology, and related disciplines.

De zoekmachine kan op titel, trefwoord en auteur zoeken maar ook op full-text. Daarnaast is het mogelijk om te browsen in de tot nu toe geplaatste artikelen op auteur, boek of tijdschrift, onderwerp, land en jaar. De onderwerpen lopen erg uiteen (zoals bijvoorbeeld: Users, literacy and reading, Libraries as physical collections, Industry, profession and education en Technical services in libraries, archives, museum).

De geplaatste documenten zijn allen voorzien van Engelse metadate en een korte samenvatting, de teksten hoeven overigens niet in het Engels te zijn. Alle talen worden geaccepteerd.

Zoeken op Dutch levert 4 relevante hits op waarvan 2 van Lilian van der Vaart en 2 van Bas Savenije. Helemaal waterdicht is dit zoeksysteem niet (of hebben de auteurs vergeten Dutch als trefwoord toe te voegen), per land browsen naar Nederland levert meer hits (27 in totaal) op van – aan de namen van de auteurs te zien – zeker Nederlandse schrijvers.

Bron: E-LIS : E-prints in Library and Information Science

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com