Google Reader blijven of terug naar Bloglines?

Sinds enige tijd gebruik ik Google Reader en heb ik er al twee keer een soort van conclusie over het gebruik geschreven (hier en hier). Als absolute fan van Bloglines moest ik erg wennen aan Google Reader maar nu ik het een aantal maanden gebruik ben ik er aan gewend geraakt. Dus nee ik ga niet terug naar Bloglines, nog niet tenminste.

Maar uiteraard heb ik nog wel wat wensen ten aanzien van Google Reader en dus was ik erg blij met de post op Libraryclips met de titel Pimp up Google Reader with 15 Firefox hacks.
Ik ging meteen downloaden. Eerst Greasemonkey (een tool om webpagina’s vorm te geven dmv JavaScript), toen de Google Reader Preview Enhanced, de zoekfunctie om binnen Google Reader te kunnen zoeken, de auto-add feed, Blogthis2me en als laatste de integratie met Gmail.

Ik was helemaal blij. Tot ik FireFox opnieuw opstartte en het Google Reader scherm zag. Het was helemaal verpest. De zoekbox viel over de bovenkant van het scherm waardoor ik de buttons aan de linkerkant van het scherm niet meer zag. De navigatie aan de linkerkant (oftewel mijn logische indeling in mappen) was zo smal geworden dat ik niet meer kon lezen welke map nu welke was. Ik moet toegeven het lezen van de originele en volledige post binnen Google Reader was fijn, je hoeft dan niet op de titel te klikken om naar de website/blog te gaan. Blogthis2me en integratie met Gmail heb ik maar even gelaten voor wat het was.

Omdat niet alles onhandig was wilde ik per onderdeel dingen uitzetten. Helaas lukte dit niet. Dus Greasemonkey uitzetten en de plugin/addons van Firefox disabelen. Ik was er heel snel klaar mee. Wel  jammer want het had potentie.

Meer info en links naar de Firefox hacks: Libraryclips

5 thoughts on “Google Reader blijven of terug naar Bloglines?”

 1. Toch ga ik als oud Bloglines adept weer even terug naar Bloglines om te kijken. Maar deze week 4 dagen moeten commuten naar Ticer, en dat off-line bloglines was toch ook wel super. Maar dat doe ik eigenlijk te weinig om daarom alleen in Google Reader te blijven hangen. Kortom, gewoon lekker onbevooroordeelt naar de nieuwe Bloglines te kijken.

 2. Bloglines is tegenwoordig sneller in het oppikken van nieuwe blogs dan Google Reader… zag ik steekproefsgewijs.

 3. @ Willem,

  die beta Bloglines ziet er al heel mooi uit. Ik moet nog even beter kijken maar op het eerste gezicht lijkt het erg op Google Reader. Misschien toch weer terug overstappen…

  @ Dymphie,

  Toen ik laatst ging testen was Google Reader sneller met oppikken, maar ik merk nu dat het lang duurt bij sommige feeds die ik lees. Als blijkt dat Bloglines echt sneller is, is dat natuurlijk een extra reden om er weer eens serieus naar te kijken.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com