Het online winkelen van de toekomst

Ik moest er even voor achter een windows-pc kruipen maar kreeg daarna zoveel mooie dingen te zien dat het mij wel waard was. Waar gaat het om? Het gaat om het online winkelen van de toekomst, tenminste in mijn ogen.

De winkel van Otto (www.otto.de/vista – werkt ook op XP met .Net 3.0) is werkelijk een snoepwinkel geworden. Als je op de site komt krijg je een model te zien en een kledinglijn die van links naar rechts op je scherm voorbij komt. Zie je iets leuks dan klik je op het kledingstuk. Per kledingstuk krijg je dan een kaart die je kunt bekijken (voor en achter) en die je extra informatie geeft over het artikel.

Vind je het een leuk artikel dan stop je het in je mandje. Als je dan het mandje bekijkt krijg je een nieuw model met de kleren aan die je hebt uitgekozen. Je kan dan heel gemakkelijk wisselen van bijvoorbeeld jas, of broek (en nee haar ondergoed kan zij niet uitrekken!).

Ook zijn er verschillende filmpjes op de site te vinden.

De site is gemaakt op basis van Windows Experience en de Windows Presentation Foundation.

Nu is het nog niet zo dat ik mijn eigen formaten kan invoeren en dat het model er dus uitziet zoals ik. Maar dat geeft (nog) niet. De site is gewoon een lust voor het oog met heel veel mogelijkheden die het online shoppen heel erg leuk maken.

Vind je het leuk om te lezen wat Microsoft de komende tijd van plan is, lees dan het blog van Martin Tirion (User Experience Evangelist bij Microsoft).

2 thoughts on “Het online winkelen van de toekomst”

  1. Ik durf het bijna niet te vertellen,maar ik vond het ook prachtig om te zien. ( nee niet alleen de dames. ) het is echt een futuristiche website geworden. Daar kunnen we wat van leren….

  2. @ John,

    en dan te bedenken dat Microsoft zich in dit geval niet op mannen richt maar juist op de dames…. En zoals je zegt, hier kunnen wij zeker iets van leren.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com