Uit nood geboren

De printscreenknop op de Ibook heb ik na maanden nog niet gevonden (ben ook niet serieus op zoek gegaan moet ik toegeven). Des te blijer ben ik daarom met een nieuwe extensie van Firefox: Snapper. Met deze extensie kun je een selectie (muis vasthouden en slepen) maken van een beeld dat je wilt copy-pasten. Snapper bewaard deze selectie op de harde schijf als een png. Een klein rood ikoon in de vorm van een haai/vis rechtsonder in beeld laat zien dat je Snapper kunt gebruiken; er op klikken, bek van vis gaat open en je bent klaar voor gebruik.

3 thoughts on “Uit nood geboren”

 1. In Mac OS X maak je met Appeltje + Shift + 3 een screenshot van het hele beeld, met Appeltje + Shift + 4 kun je een deel van het scherm selecteren en met Appeltje + Shift + 4 en vervolgens spatie kun je een actief scherm selecteren.

 2. @ Kenneth,

  dank je wel! Ik wist ergens wel dat het niet al te moeilijk zou moeten zijn maar nu weet ik het (en dat zonder zelf te moeten proberen :grin:)

  M.

 3. Ik ben zwaar verknocht aan snippy. Met dat kleine programmaatje is heeel veel mogelijk op gebied van knippen, screendumps enz.

  De moeite waard!

  Edwin

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com