Weer een enquete…

Afgelopen weekend vulde ik een enquête in over het houden van enquêtes en hoe hier aandacht voor wordt gevraagd (via blogs, e-mails en messageboards). Dit waren maar drie vragen dus ik was snel klaar.De enquête die ik net invulde duurde langer. Er werd gezegd dat het een half uur zou kosten om in te vullen maar volgens mij was ik sneller klaar en dat valt dan weer mee (misschien een slimme truc van de maker). Waarom deze enquête invullen terwijl ik mijn tijd ook kan besteden aan het lezen van rss-feeds terwijl ik luister naar wat er op de televisie wordt gezegd? De belangrijkste reden: de maker. In dit geval Michael Stephens (Tame the Web). Ik lees zijn blog met belangstelling en als hij een enquête uitzet dan doe ik daar graag aan mee.

Het doel van zijn onderzoek:

The purpose of this research study is to help better understand the motivations of librarians who write independent Weblogs about libraries, technology or their experiences in libraries. It seeks to identify who, exactly, are the “blog people” of librarianship. There will be some questions about frequency of posts as well as questions about tools for information gathering and collaboration.

De leukste vraag: wat is je beroep? Ik heb gekozen voor: IT/Systems/Web Librarian. Web Librarian klinkt toch veel stoerder dan webcoördinator ~ het is toch jammer dat ik niet in een land woon waar Engels de voertaal is!

Enquete
Via: Information Wants To Be Free

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com