Wim Veen, wat een man!

Gister keek ik Tegenlicht (met dank aan de tip van Wilfred Rubens). Het onderwerp van deze aflevering was Ik en het Web, over pubers, internet, ouders en onderwijs. Wim Veen (hoogleraar educatie en technologie aan de TU Delft) nuanceerde de uitspraken die door de pubers, hun ouders en docenten werden gedaan. Heerlijk zoals hij zei dat ook hij content knipt en plakt en kijkt wat anderen schrijven (net als de jeugd), alleen hij doet aan bronvermelden. Ook mooi vond ik de uitspraak dat de jeugd heel veel dingen leert van internet, zoals bepaalde vaardigheden die zij straks nodig hebben. En dan de laatste, Wim Veen zegt dat hij te vroeg geboren is. En dat kan ik mij zo goed voorstellen. Ook ik heb dat soms. Want zeg nou zelf, als je 10 jaar geleden geboren bent dan is internet zo’n vanzelfsprekendheid en wat voor leven heb je dan nog voor je, heerlijk toch!

Trouwens vond ik de uitspraken van sommige docenten, pubers en ouders in Tegenlicht kort door de bocht. Zoals docenten kunnen het gat dat tussen hen en de studenten ontstaat niet meer dichten (nee niet allemaal, maar sommigen wel hoor). Jongeren msn-en alleen maar (misschien wel, maar echt niet allemaal. In de aflevering wordt zelfs het tegendeel bewezen. Met het meisje dat het moeilijk vindt om sociale contacten te leggen maar via internet met mensen over de hele wereld praat over manga). En naast die algemeenheden waren de uitspraken van Wim Veen voor mij een verademing. Heerlijk, zo’n man!

4 thoughts on “Wim Veen, wat een man!”

  1. Je hebt wel een beetje gelijk, als hij er niet in had gezeten was de docu erg negatief van toon geweest (al ben ik absoluut geen fan van hem). Zelfs zo dat het me soms irriteerde.

  2. @ Willem,

    ik zag het vandaag pas op het programma staan en had mij al aangemeld 🙂

    @ Danielle
    Mijn huisgenoot (docent) is weggelopen en wilde niet verder kijken, zo slecht vond hij het. Vooral de algemeenheden irriteerden mij.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com