Zoekhulpje GoshMe

GoshMe is een zoekhulp die je kunt gebruiken als je meer over een bepaald, meer specifiek, onderwerp wilt weten, zoals bijvoorbeeld kunst, tuinen/huis, gezondheidszorg, etc. (er zijn 17 subgroepen in totaal) Je vinkt de gekozen onderwerpen aan en typt een zoekvraag in. GoshMe verstuurt de zoekvraag naar 1000 zoekmachines en geeft de resultaten per zoekmachine. GoshMe geeft de resultaten in de volgorde van zoekmachines waarvan hij denkt dat je daar het beste kan zoeken. Er zijn drie tabs: Specialized, Directories en General waarbij de volgorde van zoekmachines verandert. Erg handig tooltje voor als je meer gericht wilt zoeken.

Meer info: GoshMe
Via: Phil Bradley

Update (9 mei 2006) Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheken heeft GoshMe getest en is enthousiast. Reden te meer om eens te kijken of deze zoekmachine iets voor je is.

6 thoughts on “Zoekhulpje GoshMe”

 1. Dat ziet er op het eerste gezicht heel aardig uit Moqub!
  Die ga ik toch maar een beter uitproberen van de week.

  Bedankt.

  Edwin

 2. @ Edwin,

  ik vond het ook wel grappig. Geen idee of het wat is maar dat merken we snel genoeg 🙂

  M.

 3. @ Danielle,

  Graag gedaan! Zag dat je ook rss op je blog hebt gekregen (die had je toch eerst niet?) en heb je meteen in mijn Bloglines gezet.

  M.

 4. Die zit er al vanaf het begin op, toch? Laat je niet afschrikken door de sport en muziek bijdragen, ik zal proberen om iets meer over mijn werk te bloggen :-))

 5. @ Danielle,

  joh eens wat anders lezen dan werk is ook leuk! Werk is soms gewoon te saai om over te bloggen 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com