Kunst en Cultuurweekend

Yoshitomo Nara

Yoshitomo Nara,
originally uploaded by moqub.

De afgelopen twee dagen werd ik ondergedompeld in Kunst en Cultuur. Het begon zaterdagochtend met een fietstocht langs lobbies in Rotterdam. Bijzondere lobbies van gebouwen waar ik anders geen toegang toe heb. Alles in het kader van het Rotterdam 2007 City of Architecture. Even was het goed, totdat ik te maken kreeg met een dame die mij vragen wilde stellen… 5 minuutjes maar…. oke ik hap toe, zij staat daar tenslotte ook niet voor haar lol.

Vraag 1: met welke reden bent u vandaag in Rotterdam?
Vraag 10: hoe lang denkt u in Rotterdam te blijven?
Vraag 11: hoeveel geld denkt u uit te geven in Rotterdam?

Mijn antwoord op vraag 1 had haar aan het denken moeten zetten. Ik woon in Rotterdam! Ik denk dus dat ik heel lang ga blijven en als ik dorst of honger heb ga ik gewoon even naar huis en geef ik dus niets uit. Hoezo een enquete voor toeristen, dagjesmensen oid. Slechte zaak. De organisatie gaat er dus blijkbaar van uit dat de Rotterdammer niet meedoet aan dit soort activiteiten. Misschien daarom ook dat ik zeer weinig info op internet kon vinden over deze speciale dag.

Het thema van de dag was lobbies. Ik verwacht dan ook dat als ik een rondleiding in een gebouw krijg het over de architectuur gaat. En niet, zoals in het oogziekenhuis, over de patient en dat hij/zij alles kan zien op beeldschermen (operaties van anderen) en dat alles heel open is. Na zes lobbies was ik het zat, mijn tijd ging ik aan andere dingen besteden.

Vandaag een nieuwe kans. Op weg naar Den Haag naar de tentoonstelling in het GEM van Yoshitomo Nara. Nara is een oude bekende voor mij, ik heb jaren geleden een werkstuk over hem geschreven en was toen al zeer onder de indruk van zijn werk. In die tijd waren dat lieve meisje met moordwapens en wraakzuchtige grijzen. Vandaag waren het vooral lieve meisjes. Het GEM was zo ingericht dat je als bezoeker door “huisjes” liep en over loopbruggen. Erg leuk, boeiend en zeer mooie kunst van Nara. Omdat ik toch in Den Haag was ben ik even langs de Beelden op het Lange Voorhout gelopen en heb ik de sfeer opgesnoven bij een regenachtig Parkpop.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com