Levende avatars

Je zou zeggen levende avatars dat kan toch helemaal niet. Gelukkig kan in de kunstwereld alles, dus ook levende avatars. Mediamatic (een cultureel instituut in Amsterdam) organiseerde onlangs een tentoonstelling met de naam The Girlfriend Experience – Multi-player game with avatars of flesh and blood waarbij vier levende avatars door bezoekers thuis konden worden aangestuurd met behulp van Skype.

Martin Butler presents four human avatars to play with. Log in at home with your character of choice. Direct the avatar, explore the space and challenge him or her.

Toch is dit “spelen” met avatars anders dan in SL of World of Warcraft. Binnen The Girlfriend Experience moet je de avatar eerst leren kennen. Speler en avatar ontdekken wat zij samen kunnen doen. Komen zij hier binnen 10 minuten niet uit dan is de tijd om en kan een andere bezoeker de avatar overnemen. Door dit overleg van te voren kun je je afvragen wie de baas is. Als bezoeker hoef je overigens niet mee te spelen, je kan ook alleen toekijken.

Ik vind het jammer dat ik hier niet eerder over gelezen heb, ik had graag een kijkje willen nemen in de ruimte om te zien wat spelers de avatars aan zouden doen. Er staat tenslotte op de site van Mediamatic een datum (9 maart). Toch is de avatar site nog steeds in de lucht, de avatars zijn allemaal offline.
Lees hier een verslagje van Denise Rebergen die wel even heeft mogen spelen met een avatar. Of het verslag van Marie-Claire, geschreven voor Bright.

Is het toeval dat de eerste hits op Google (titel van project gezocht) verwijzen naar verslagjes van vrouwen? Hebben vrouwen meer met real person avatars en mannen met die online?

One thought on “Levende avatars”

  1. Jammer dat je het gemist hebt, het was fascinerend. Er is een kans dat The Girlfriend Experience in het buitenland weer onstage en online gaat.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com