Stedentripje Praag

Nationale Galerie

Nationale Galerie,
originally uploaded by moqub.

De afgelopen twee dagen heb ik doorgebracht in een koud en soms nat Praag. Dinsdagavond vertrok de trein om 9 uur vanuit Utrecht en met een overstap in Duisburg ariiveerden wij woensdagochtend om 10 uur in Praag.

Sommige mensen vinden 13 uur in een trein zitten te veel en vliegen liever. Maar omdat ik best van in de trein zitten houd wilde ik dit wel een keer proberen. Een voordeel, het hokje met zes zitstoelen hadden wij voor onszelf dus konden wij met de benen languit op de bank, nadat de leuningen om hoog waren geklapt.

In Praag hebben we veel gelopen, veel gezien en ons verbaasd over de hoeveelheid toeristen. Een museumbezoek stond op het programma. Na lang dubben werd het het Nationale Museum dat zes verschillende locaties over de hele stad heeft (het was dus even zoeken naar de juiste, die met de moderne kunst). Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis heb ik niet zo heel veel kunst van Oost-Europese kunstenaars gezien en dat is op zich jammer want er zaten werkelijk bijzondere werken tussen. Trouwens heeft dit museum ook niet te klagen over de hoeveelheid Picasso’s, maar dat terzijde. Dit museum heeft in de centrale ruimte een glazen lift die je heel langzaam naar de zesde etage brengt (zie foto) zodat je al even een kijkje kan nemen naar al het moois aan de muur.

Op donderdagavond (na een nachtje slapen in een appartement in het centrum) ging onze trein weer terug. Vanmorgen om 6 uur stapte wij weer over op Duisburg en om 10 uur waren wij weer in Rotterdam. De laatste trein (Duisburg-Utrecht) was de City Night Line. In deze trein staan slaapstoelen die lekker achterover kunnen leunen en waar je in ligt alsof je in een cocon ligt. Erg comfortabel. Daarnaast is reizen met de trein goed te betalen en daarom zeker voor herhaling vatbaar.

2 thoughts on “Stedentripje Praag”

  1. @ Nederlander in Praag,

    we hebben er in totaal 13 uur over gedaan. Ik vond dat wel snel, alhoewel we wel bij elk stationnetje stopten 🙂

    Dus ik weet niet of het een snelle of langzame trein was. Het was in ieder geval een rustige trein.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com