8apps – for productive people

De recensie bij Solution Watch over een nieuw sociaal netwerk spreekt mij erg aan en ik besluit een kijkje te nemen bij 8apps. Op de website wordt beschreven waar 8apps voor staat. Het idee achter 8apps is het ontwikkelen van een community waar gebruikers nieuwe mensen kunnen ontmoeten om daarna gezamelijk productief te zijn. Momenteel zijn er drie applicaties beschikbaar en binnenkort wordt deze set met vijf andere applicaties aangevuld.

Handshake (social networking)
Dit onderdeel van 8apps kun je gebruiken om collega’s te ontmoeten of kennis te maken met nieuwe mensen. Het lijkt erg op een profielensite (foto uploaden, iets over jezelf vertellen) met het voordeel dat als je iemand ontmoet en je wilt brainstormen over een nieuw product of een dienst, je de site niet hoeft te verlaten. Aan de rechterkant van de profielpagina is er ruimte om door middel van visualisatie (lijnen in een kader met termen) aan te geven hoe goed iemand is in teamwork, het ontwikkelen van ideeen of hoe creatief iemand is, etc. Deze lijnen worden opgebouwd door middel van stemmen van anderen. Het is dus belangrijk (als je hier een afbeelding wilt krijgen) om zoveel mogelijk andere mensen te leren kennen waarmee je kan samenwerken en die voor jou gaan stemmen.

Orchestrate (task management)
De takenlijst Orchestra is net als vele andere takenlijsten maar heeft een paar aardige extra’s. Zo kun je verschillende lijsten aanmaken en die met kleur van elkaar onderscheiden. De belangrijkheid van een lijst kun je aangeven en je kan de lijst delen met anderen. Tot zover niets spannends. Leuker wordt het dat je heel eenvoudig een takenlijst kan aanmaken bij een project waar je aan werkt binnen 8apps. Dus als ik aan het brainstormen ben met anderen en er moet een takenlijst aangemaakt worden dan kan ik deze lijst koppelen aan de brainstormpagina en open stellen voor de hele groep die meedoet.

Blueprint (brainstorming)
Samen brainstormen voor een idee – gebruik 8apps Blueprint. Voeg trefwoorden toe, links naar andere pagina’s of tekstblokken en arrangeer deze om tot nieuwe ideeen te komen. Ik moest even wennen aan de opbouw van het brainstormscherm maar geloof dat ik er nu uit ben. Onder aan de pagina zit een dropdownmenu (comment, link, keyword) met een tekstvak er onder (alledrie een eigen kleurtje). De teksten die je hier intypt verschijnen op een groot vlak er boven met de mogelijkheid de comments, links en trefwoorden te verplaatsen.

Ik zie wel potentie voor 8apps, zeker voor gebruik in het onderwijs. Ik ben dan ook heel benieuwd welke vijf andere applicaties worden toegevoegd. 8apps is nu alleen nog maar beschikbaar als private beta versie en dus moet je uitgenodigd worden om een account aan te mogen maken. Even zoeken op internet en een aanbieder van uitnodigingen is zo gevonden.

De maker (Jonkenpon) van 8apps heeft op zijn website filmpjes (YouTube) opgenomen om zijn over 8apps te illustreren. En natuurlijk is er een 8appsblog.

Met dank aan: Solution Watch

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com