Commentaar per paragraaf plugin (WordPress)

Momenteel ben ik met een collega op zoek naar software die ons kan helpen bij het opzetten van een community waarbij promovendi elkaars publicaties kunnen beoordelen en van commentaar kunnen voorzien. Wij hebben al gekeken bij SURFgroepen (Sharepoint) en naar enkele open source mogelijkheden.

Vanmorgen lees ik bij Free Range Librarian over een WordPress plugin die commentaar per paragraaf toestaat. Zij had de mogelijkheid om deze plugin als een van de eerste te testen en is zeer enthousiast. Eigenlijk maak je dus een weblog aan met WordPress en zet deze plugin aan. Het is heel eenvoudig maar het ziet er heel mooi uit en is natuurlijk super effectief. Of het ook handig is binnen een community is de vraag, maar dat valt te onderzoeken.

Ik denk niet dat het handig is om deze plugin op mijn weblog aan te zetten en zal dat ook niet doen. Maar mocht je veel grote artikelen schrijven en wil je daar graag commentaar per paragraaf op, neem dan zeker even een kijkje op Free Range Librarians testsite.

De website van de maker van de plugin is niet bereikbaar, maar ik zet de link hier toch even neer. Misschien dat hij het later vandaag weer doet.

4 thoughts on “Commentaar per paragraaf plugin (WordPress)”

  1. Mediawiki kent een mooie mogelijkheid om aan wiki-pagina’s discussions toe te voegen. Samen met een bibliografische plugin ook erg handig. En tenslotte nog een blog-extensie..

  2. @ C. Bokhove,

    dank u wel voor de tip. Ik zal zeker hier nog even naar kijken. Momenteel zijn alle suggesties welkom want wij zijn een verkennend onderzoek aan het doen.

    M.

  3. Kijk ook eens hoe Charles Leadbeater het doet met zijn laatste boek WeThink: wethink. Mooie oplossing alhoewel er ook veel onzin tussen staat aan comments (net zoals bij veel weblogs)

  4. Jakko van der Pol (voorheen UU en nu VU) heeft gewerkt met/aan een annotatiesysteem. Ik ken er niet alle details van maar hij heeft zijn proefschrift er in openbaar gemaakt. Hij vertelt erover tijdens de OWD. Misschien is het wat voor jullie?
    zie: http://www.annotatiesysteem.nl/

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com