Delen en bediscussieren van beeldmateriaal

Als ik een presentatie geef over het gebruik van Flickr binnen het (kunst)onderwijs/bibliotheken geef ik bijna altijd het voorbeeld van Smarthistory.org. Zij gebruikten als een van de eersten Flickr om beelden van oude meesters te tonen en lieten daar studenten hun commentaar en notes op achterlaten. Hiernaast hebben zij een blog met interessante podcasts over kunst. Maar naast Flickr zijn er natuurlijk meer programma’s waar je beelden kunt delen en kan bediscussieren. Een van die online programma’s is Conceptshare.

Je hebt de keuze voor een gratis (test) of een betaald account. Eenmaal aangemeld heb je de mogelijkheid om een workspace aan te maken. In deze workspace (zie afbeelding hierboven) kun je een beeld invoeren (in mijn geval heb ik een url opgegeven van mijn eigen website en daar maakt conceptshare een plaatje van). Over dit beeld kun je dan met anderen van gedachten wisselen door comments achter te laten, eerst natuurlijk anderen uitnodigen om te komen kijken. De comments kunnen gekoppeld worden aan specifieke locaties binnen het beeld. Ook kun je chatten over en tekenen op de afbeelding.
De instellingen van de workspace kun je zo instellen dat je een mailtje krijgt als er iets binnen de workspace gaande is, zoals bijvoorbeeld nieuw commentaar.

Met dank aan: Smarthistory

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com