Digitale generatiekloof?

In Carp (6/9/06 #11) dit keer de uitwerking van een onderzoek naar de digitale generatiekloof. Het artikel heeft de titel Bijdehand of onthand? gekregen en gaat volgens de lead over het wel of niet kloppen van het beeld dat de screenagers voor lopen op hun technisch achtergebleven ouders. 400 lezers zijn ondervraagd en de bevindingen zijn niet echt schokkend. Eigenlijk gaat het artikel ook niet over ouders en kinderen maar over 20-ers en 30-ers. Het gaat over collega’s die met het nieuwste van het nieuwste pronken en over een voorbeeld persoon die geen idee heeft hoe een pda werkt.

Conclusie: dertigers doen qua technische kennis en snufjes niet onder aan twintigers en een gapende generatiekloof is niet zichtbaar. Het verschil in levensfase is echter wel te zien aan het soort sites dat deze twee groepen bezoeken. De dertigers kijken meer bij marktplaats en funda. Ik hoef me dus gelukkig nog geen zorgen te maken, ik kan nog wel een paar jaartjes mee.

Overigens ook in deze Carp een artikel over heimwee naar 1.0, ik baal van mijn eerste leven (over second life), ik tube dus ik besta en een bloghype over een film.

Update: het artikel is ook online te vinden bij Carp (met de vragen en antwoorden – en dat is meer dan in de schriftelijke versie)

2 thoughts on “Digitale generatiekloof?”

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com