Ik heb nix met Twitter

De laatste weken lees ik dat steeds meer mensen zich hebben aangemeld bij Twitter om op deze manier anderen te laten weten wat zij op dat moment doen. Mijn eerste gedachten over deze nieuwe hype (laat ik het zo maar even noemen) gaan van “waarom zou ik”, tot “moet ik hier nu ook aan meedoen”. Waarom zijn zoveel mensen enthousiast, ik begrijp het niet echt.

Met een online leven, iets dat iedere blogger zal herkennen, weten anderen al zoveel van je (maar daar doe je het ook voor lijkt mij). Oud collega’s volgen mij via mijn blog en vertellen mij het heerlijk te vinden om op deze manier op de hoogte gehouden te worden van mijn dagelijkse bezigheden. Oude bekenden komen weer met mij in contact als dat contact om wat voor reden dan ook verbroken is en nieuwe mensen melden zich aan in mijn blognetwerk.

Maargoed om iedereen nu te vertellen dat ik nu televisie aan het kijken ben, net Bridget Jones deel II heb gezien en morgen ga wandelen en gratis met de trein mag reizen dankzij het boekenweekgeschenk gaat me net even te ver. Dat ik daarvoor ook nog moet inloggen bij weer een website ook. Dus ben ik ontzettend benieuwd als ik de volgende titel lees: 10 Reasons Why Twitter Will Help Improve Your Already Existing Social Networks. Elsua eerste reden is dat Twitter bijna hetzelfde is als face to face contact omdat je zoveel te weten komt over de anderen in jouw sociale netwerk. Mhmh ik lees nog even verder. Reden nummer twee blijf in contact, omdat het fijn is om te weten als iemand in de auto stapt om naar zijn werk te rijden of onderweg is naar een afspraak zodat je als je per ongeluk in dezelfde stad bent kunt afspreken.

Elsua hij gaat nog even door. Twitter is volgens hem een uitbreiding/verdieping op het blogleven door middel van het onderhouden van een micro-blog. Maar geef je door het signaleren van een leuk iets niet anderen een hint om ook over te schrijven. Bijvoorbeeld, ik zie een leuke site, als ik dit meldt op Twitter gaan anderen hier misschien ook over schrijven en hoef ik het niet meer te doen want ik ben dan niet meer de eerste. Ik zou dat best waardeloos vinden en dus hou ik dit soort dingen lekker voor mezelf.

De vijfde reden van Elsua kan ik wel iets mee (een beetje dan). Hij schrijft dat als je een korte vraag plaatst op Twitter je snel respons krijgt. Maar heb ik hier Twitter voor nodig? Ik kan deze vraag toch ook gewoon op mijn blog plaatsen…. Maar misschien werkt Twitter sneller omdat het netwerk waarschijnlijk binnen no time veel groter is dan het lezerspubliek van mijn blog. En Elsua gaat nog even door met zijn redenen die mij toch wel vergezocht lijken (maar wil je de laatste vijf ook nog weten lees dan de post op zijn blog).

Ik ben – zoals je misschien begrijpt – nog niet overtuigd. Ik lees nog wat berichten op Twitter… maar verder dan, “ik wil een ipod”, “mijn kindje zit op schoot en luistert muziek”, “ik ga naar bed om te slapen”, kom ik niet. Ik hoef dit soort informatie van anderen eigenlijk niet te weten. Ik vind het nog steeds leuk als iemand mij belt om te zeggen dat diegene in de buurt is en af wil spreken. Ik hou van spontaniteit. En het gebruik van Twitter houdt iedere vorm van spontaniteit buiten de deur.
Dus nee ik word geen Twittergebruiker en nee ik vind het niet leuk om van mijn kennissen/vrienden/collega’s te weten wat zij de hele dag doen, dat hoor ik liever in de kroeg of bij een etentje.

Meer info: Twitter
Met dank aan: Elsua
Via: Stephen’s web

9 thoughts on “Ik heb nix met Twitter”

 1. Ik heb het even geprobeerd, maar net als bij Second Life begrijp ik niet wat mensen zo aanspreekt. Het ziet er ook uit als heel veel werk ๐Ÿ˜‰

 2. Kreeg ook ineens recent allerlei ‘aanzoeken’ van bekenden. Maar net als jij ontsnapt me het nut (of plezier) ervan. Als ik bedenk op hoeveel verschillende manieren ik al contact hou met mensen, dan zie ik de meerwaarde van twitter niet echt in.

 3. Tja, ik zie het ook niet als iets dat een rustig nadenkende blogger zou doen. Ik zie veel meer de parallellen met in MSN je naam aanvullen met je mood. Het fijne daaraan is dat je dat niet met de hele wereld deelt, maar met bekenden. Bovendien krijg je daar direct feedback op en het zit op je desktop in een applicatie die je toch al gebruikt, niet ergens verstopt op een website…

 4. @ allemaal,

  ik wist wel dat ik niet de enige was die het nut er niet van in zou zien ๐Ÿ™‚

  misschien zijn wij Hollanders/Belgen toch iets te nuchter voor Twitter . Je gooit je hele hebben en houden niet online (nouja je hebt ze er altijd tussen zitten die het wel doen)

  M.

 5. “dat hoor ik liever in de kroeg of bij een etentje.”

  … maar om in die kroeg terecht te komen moet je wel weten wie van je vrienden waar zit en hoeveel tijd ze hebben en hoe lang ze gaan vergaderen vanavond…
  Momenteel komt deze informatie via SMS (duur, traag, vraagt veel werk bij groot vriendennetwerk), via mail (nog trager), via blog (teveel feeds! lees nog รƒยฉรƒยฉn keer per week = NOG trager!)…
  (weet je hoeveel mails ik per dag krijg ‘waar zit je?’ ‘gaan we koffie drinken?’ ‘tijd vandaag om even bij elkaar te zitten?’ ‘ik vond je niet gisteren’… …)

  Ik probeerde een tijdje mijn agenda up to date te houden in google calender maar was hopeloos: synchroniseert niet goed met exchange, PDA, twee laptops en drie desktops.
  Iemand die me nu zoekt, weet via twitter waar ik ben, wat ik aan’t doen ben en hoe lang dat nog gaat duren ๐Ÿ™‚

  Dus ik kom tegenwoordig vaker in de kroeg terecht met de collega’s dan voordien

  Joepie voor twitter ๐Ÿ˜‰

  De ultieme test is uiteraard: zullen we dit over twee maanden nog steeds gebruiken of zal het een stille dood sterven zoals zovele applicaties? Time will tell! Voorlopig zie ik alvast wel wat voordelen…

 6. @ MaartenC,

  Maar betekent dit dat je dus liever alles van iedereen weet zodat je makkelijker af kan spreken in plaats van spontaan eens opbellen en vragen of een afspraak mogelijk is (en dan soms te horen krijgen dat iemand druk is)? Ik begrijp jouw bezwaar wat betreft sms, msn en mail maar ik heb hier nog nooit problemen mee gehad. Ook zit mijn mailbox niet vol met mails als “koffie drinken”, “lunchen” – misschien ben ik minder populair ๐Ÿ™‚ Met vrienden spreek ik vaak ver van te voren af, veelal onder voorbehoud en weet ik soms pas dezelfde dag of een afspraak ‘s avonds door gaat. Ik vind dit niet erg.

  Maar zoals je al schrijft, de ultieme test, hoe lang houdt Twitter het succes vol…. Ik denk dat wij volgend jaar niets meer van Twitter zullen horen.

  M.

 7. Nou, ik moet zeggen dat ik er in het begin ook erg sceptisch tegenover stond. Net zoals zoveel dingen. Neem bijvoorbeeld startpagina.nl Toen dat in de lucht ging kwam de vraag wat dat voor nut had, je hebt toch bookmarks?

  Ik zit regelmatig op Twitter en sinds kort ook op Kwid.nl (Nederlands) en het is wel heel erg leuk en ik zie zeker voordelen.

  Mail gaat vaak te langzaam, op msn ben je – als je online bent – bijna verplicht om gelijk te reageren. Op Kwid en Twitter heb je dat niet en als je geen zin hebt om te reageren dan reageer je gewoon niet. Aan de andere kant kan het ook veel sneller omslaan naar een soort chat als je wel zin hebt om te communiceren en is daarbij een stuk goedkoper dan sms.

  Ik ben er wel over uit. Kwid en Twitter is erg leuk.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com