Lekker beroemd

Over een paar weken (van 25 tot en met 31 mei) organiseert het Mediawijsheid Expertisecentrum de themaweek Lekker Beroemd. Hiermee willen zij aandacht vragen voor imago en hoe media hier invloed op hebben. Dit doen zij door gebruik te maken van verschillende media zoals televisie, radio, internet en kranten.

Iedereen heeft tegenwoordig de kans om eenvoudig een publiek imago te creëren. Je kan hier bijvoorbeeld Hyves, Facebook of Twitter voor gebruiken. De themaweek wil jongeren en hun ouders na laten denken over hun mediagedrag, bewust maken over de manier waarop media werken en hoe media invloed hebben op de gewenste identiteit van veel jongeren.

Tijdens de themaweek wordt ook een nieuwe website gelanceerd: www.mediawijzer.net en samen met de Stichting Mijn Kind Online en Kidsweek, een speciale Mediawijzerkrant uit die gratis op scholen wordt verspreid. BN’ers vertellen op de site en in de krant over hun ervaringen en geven tips. Moet je in de media en op internet altijd de waarheid vertellen over jezelf? Mag je jezelf mooier voordoen? Wat moet je doen als een roddel over je rondgaat? Hoe zet je die recht? De website en de krant worden gepresenteerd op het Lekker Beroemd Gala dat op 27 mei bij het Instituut voor Beeld & Geluid plaatsvindt.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken is tijdens de Lekker Beroemd themaweek een partner en roept de bibliotheken op om een activiteit te organiseren tijdens deze week. Hiervoor zoekt de VOB deskundigen op het gebied van imagomanagement/mediawijsheid die in deze week een workshop, lezing of discussieavond kunnen aanbieden in de eigen bibliotheek en in andere bibliotheken. Interesse? Meld je dan aan bij Jacomijn de Lange.

Gebruikt beeldmateriaal is afkomstig van Flickr – Just like a star van Gustty

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com