MySpace hoe werkt dat precies

MySpace is hot! Maar wat er nu precies voor zorgt dat zoveel gebruikers kiezen voor MySpace is mij nog niet geheel duidelijk. Het is gratis, het is toegankelijk (niet moeilijk om een account aan te maken), er zijn veel mensen die al een account hebben dus de kans dat je hier vrienden treft is groot. Eigenlijk is MySpace een grote etalage en gaat het volgens mij om zien en gezien worden.Op de website How Stuff Works wordt in zes pagina’s beschreven wat MySpace is en hoe het gebruikt kan worden. Hier lees ik voor het eerst dat MySpace vaak gebruikt wordt door bands om muziek te laten horen en bekendheid proberen te verkrijgen. Naast algemene informatie wordt er op How Stuff Works ook ingegaan op veiligheidsaspecten.

Meer info: How Stuff Works
Via: Librarians’ Internet Index

18 thoughts on “MySpace hoe werkt dat precies”

 1. Ha ha, ik snapte het eerst ook niet precies maar wist wel dat veel bandjes het gebruiken als springplank zoals bv. Arctic Monkeys, zij zijn in zeer korte tijd dankzij het internet heel populair geworden. Zelf heb ik een my space account maar wat ik ermee moet? Tja… Het is overigens wel leuk om nieuwe muziekjes enzo daar te luisteren, zelfs Morrissey (ex-zanger van the Smiths), een redelijk bekende naam zette zijn nieuwe single als eerste op my space. En het bandje dat ik zaterdag (en woensdag) ga kijken zette een aantal weken geleden ook al wat nieuwe nummers online, altijd handig ter voorbereiding als de nieuwe cd nog niet uit is 🙂 Zie http://www.myspace.com/radio4

 2. @ Danielle,

  ik heb er ook over zitten denken om een account aan te maken, maar er van afgezien mede omdat ik gewoon echt geen idee heb wat ik op die pagina zou moeten zetten. Voor de bibliotheek zie ik wel mogelijkheden overigens.

  Muziekjes dus, ik zal eens naar radio4 gaan kijken/luisteren. Bedankt voor de tip!

  M.

 3. Verder dan het toevoegen van 2 bandjes ben ik ook nog niet gekomen. Dat geldt overigens ook voor het populaire Hyves, ik heb een account maar de meerwaarde heb ik nog steeds niet ontdekt! Volgens mij heb ik inmiddels ook niet meer de leeftijd van de my space en hyves doelgroep 🙂

 4. @ Danielle,

  haha te oud! Volgens How Stuff Works zijn er zelfs groepen 60+ die My Space gebruiken op zoek naar een date. Ik denk dat wij “het” gewoon niet zien…… dat kan toch?

  M.

 5. @ Danielle,

  PS ik ben even gaan kijken bij Hyves en tot mijn grote verbazing zijn er twee accounts van mijn bieb…. en die zijn door studenten aangemaakt. Gemiste kans? Misschien. Je moet wel iets te melden hebben als je zo’n pagina begint. Ik ben wel blij dat studenten ons gratis reclame geven 🙂

  M.

 6. @Moqub: Nou ja, dat is wel grappig inderdaad. Heb je nu ook een account aangemaakt dan? Dan wil ik je best toevoegen als Hyves vriendinnetje 😉

 7. @ Danielle,

  yep ik kan gehyvesd worden 🙂 Zoeken op de logische naam Moqub en dan weet ik ook hoe jij heet in het hyvesbos en dan kunnen we vriendinnetjes zijn *haha*.

  M.

 8. @ Danielle,

  ik heb je toegevoegd aan mijn vrienden maar volgens mij moet jij nog even toestemming geven. Ik wacht in spanning af 🙂

  M.

 9. Wat gaan de dames weer lekker…

  Overigens helpt het wel om zoons en dochters in de ‘goede’ leeftijd (wat dat dan ook mag zijn, DQ!) te hebben – ik wist al behoorlijk wat over MySpace!

 10. @ Sybilla,

  tsja en als je dan geen kids hebt…. dan moet je zelf maar proberen om er iets van te begrijpen. Inmiddels is Danielle mijn eerste vriendinnetje op Hyves 🙂 En nu moet ik heel hard gaan bedenken wat de toegevoegde waarde van Hyves voor de bieb zal zijn, als dat al bestaat? Als je aan jouw kids vraagt of zij de bieb op Hyves verwachten denk je dan dat zij de bieb toevoegen in de contacten? En wat verwachten ze dan te vinden op een pagina van de bieb? (Ik neem aan dat je deze discussie lang geleden al met ze hebt gevoerd). Chat, boeken verlengen, vraag/antwoord?

  M.

 11. @ Danielle,

  thanks! Zo te zien (even snel gekeken) een interessant artikel met toepassingsmogelijkheden.

  M.

 12. Ik zie dat je nu rss op je commentaren hebt? Heb ik ook maar meteen aangezet, is wel handig als mensen op oude postjes reageren 🙂

 13. @ Danielle,

  yep dat zat in de template – dus gratis en voor niets er bij gekregen. Heb jij niet dat je een mail krijgt als iemand een comment achterlaat? Dat is ook wel handig. Maar misschien is het een idee om naar een “serieuzer” weblogtool over te stappen nu dat je zo best wel heel veel schrijft.

  M.

 14. Ik krijg zelf wel een mail maar het is bij mij niet mogelijk dat derden een abonnement op de reactie feed (is dit een Nederlands woord? Nou ja, snapt vast wat ik bedoel) nemen.

  Tja, dat overstappen heb ik weer uitgesteld nu web-log gebruik maakt van type-pad en de mogelijkheden veel uitgebreider zijn. Ik heb (nog) niet zo’n mannetje gevonden dat mij helpt bij het opzetten van een eigen domein 🙂

 15. @ Danielle,

  volgens mij ben jij “vrouwtje” genoeg om dat zelf te kunnen. Domein aanvragen en installeren maar!

  Ik was even lid van een comments van een blog maar dat heb ik snel weer uitgezet, vond het toch niet zo handig. Maar dat is een keuze natuurlijk.

  M.

 16. Haha, ik denk er nog even over na. Maar leuk dat je me zo hoog inschat!

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com