Nederlands digitaal verleden

Toen ik gister in mijn presentatie het voorbeeld van Western Spring History gaf attendeerde iemand in de zaal mij op een soortgelijk Nederlands initiatief onder de naam Digitaal Verleden.

Op de website lees ik het volgende:

Historische kennis is overal in onze maatschappij aanwezig. Niet alleen bij erfgoedinstellingen en universiteiten, maar bij alle Nederlanders. Het Digitaal Genootschap van het Verleden is een unieke werkplaats voor iedereen met historische belangstelling. In deze werkplaats kunnen mensen hun kennis publiceren, deze koppelen aan de kennis van anderen en commentaar leveren op elkaars bijdragen.

Momenteel worden in drie pilots onderzoeksvragen onderzocht waaronder het waardebod (wie zijn de belanghebbenden en waarom zouden zij meedoen?), de informatiediensten (welke diensten moet het netwerk bieden om te kunnen functioneren?), technologie en kosten.

Ik hoop dat het Digitaal Genootschap (de stichting achter Digitaal Verleden) binnenkort dit systeem zal presenteren. Ik zal dan zeker nog een kijkje nemen en ben dan ook erg benieuwd of er veel Nederlanders hun historische kennis zullen delen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com