Netvibes in het onderwijs

De afdeling Mediated Cultures (exploring the impact of digital technology on human interaction and human interaction on digital technology) van de Kansas State University gebruikt Netvibes wel op een heel bijzondere manier in het onderwijs. Op de weblog schrijft Professor Wesch het volgende:

During the first month of the semester the Digital Ethnography class of 2008 has been hard at work trying to leverage various online tools to improve our collaborative research efforts.

Als basis wordt de Netvibes (Ginger) gebruikt. Daarnaast gebruiken zij Google Calendar om belangrijke momenten vast te leggen. Diigo wordt gebruikt om links en online notities te delen. Zoho Creator om data entry forms te gebruiken, bijvoorbeeld bij het beschrijven van YouTube video’s, waarbij de video links op de pagina draait en de onderzoeker rechts op de pagina zijn data kan invoeren. En dan nog Wetpaint wiki voor notities, onderzoeksgegevens, inzichten en andere belangrijke zaken.

En omdat deze groep zo open en toegankelijk mogelijk wil zijn is het mogelijk om mee te doen. Dit kan bijvoorbeeld in de wiki. Nieuwsgierig geworden naar de Netvibes omgeving, klik dan even door. Professor Wesch is niet bang voor nieuwe technologie en probeert veel uit, zo ook een weblog om te vertellen over wat zij nu precies doen. En als je denkt, die naam komt mij wel heel bekend voor, dan kan dat kloppen. Hij maakte namelijk deze korte film.

Met dank aan: Bryan Alexander

2 thoughts on “Netvibes in het onderwijs”

  1. Dank je dat je dit deelt. Ik ben zelf bezig met het opzetten van een Netvibes pagina om te gebruiken bij instructies aan verpleegkundigen (www.netvibes.com/educmb). Wellicht gaan we het uitbreiden voor meerdere doelgroepen. Zeer leerzaam om voorbeelden van anderen te zien.
    Dorine

  2. @ Dorine,

    dit ziet er al heel goed uit!! Wat ontzettend leuk en goed ook dat je dit aan verpleegkundigen aan kan bieden. Zijn zij er blij mee? Gebruiken zij het veel? Wil je niet wat meer vertellen over de achtergronden?

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com