Slim gebruik van rss

RSS wordt natuurlijk voornamelijk gebruikt door bloggers. Maar soms is er een bedrijf dat rss slim inzet voor de detailhandel.

picture-3.png

Offertrax is bringing Really Simple Syndication to the retail sector, offering consumers more purchasing intelligence and online merchants a new way to convert site visits into sales.

De reden hiervoor is dat minder dan 3% van het websitebezoek omgezet wordt in aankoop van producten en hier wil Offertrax verandering in brengen. Voor alle producten in de catalogus wordt een rss feed aangemaakt. De consument abonneert zich hier op en krijgt elke keer als de prijs van het product wijzigt of er een speciale actie is een seintje.
Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met het feit dat emailberichten niet door de spamfilters van de consument komen. Door middel van RSS hoopt Offertrax hier verandering in het brengen.

Het idee is simpel, het voordeel voor de klant groot. Ik zie bijvoorbeeld voor me dat ik mij kan abonneren op een feed uit de bibliotheekcatalogus waarbij ik zie wanneer een boek dat ik gereserveerd heb terug is gebracht en waarbij ik het dan natuurlijk op de een of andere manier kan reserveren door op de rss-feed te klikken ofzo. Of dat ik mij abonneer op een feed van een auteur waarbij ik een feed binnenkrijg als er een nieuw boek van hem of haar is uitgekomen en opgenomen is in de catalogus. Of van boeken van een bepaald onderwerp…
Meer info: Offertrax
Met dank aan: Springwise

2 thoughts on “Slim gebruik van rss”

 1. Een goed idee. Het mooie is dan ook dat je als consument invloed hebt op de toevloed aan reclame-zooi die je door de e-brievenbus geduwd krijgt.
  reclame die je tenminste zelf wilt. Is dat nog reclame eigenlijk?

 2. @ Dappper Bas,

  ik neem aan van wel. Van Dale zegt over reclame:

  re·cla·me (de ~, ~n/~s)
  1 openbare aanprijzing om de afzet van goederen of diensten te bevorderen => promotie, promoting, salespromotion, verkoopbevordering
  2 bezwaar, beklag
  3 terugvordering

  Ook al wil je de aanprijzing ontvangen als consument, het blijft een aanprijzing, dus reclame 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com