Social kunst tagging

Als je als museum weet dat je bezoekers moeite hebben om online jouw kunstwerken te vinden dan is het misschien een idee om deze bezoekers de kans te geven de kunstwerken te taggen. In de hoop dat je iets van hen leert en om hen beter van dienst te kunnen zijn.

Steve was geboren. Wat is Steve:

“Steve” is a collaborative research project exploring the potential for user-generated descriptions of the subjects of works of art to improve access to museum collections and encourage engagement with cultural content. We are a group of volunteers, primarily from art museums, who share a common interest in improving access to our collections. We are concerned about barriers to public access to online museum information. Participation in steve is open to anyone with a contribution to make to developing our collective knowledge, whether they formally represent a museum or not.

Met dit onderzoek wil men aantonen of de gegeven tags overeenkomen met de beschrijvingen van de conservatoren, of er “echte” woorden worden gebruikt, of de tags volledig zijn en of het echt wel de woorden zijn waar de bezoekers op zoeken.

steve.jpg

De website ziet er mooi uit met een tagcloud op de homepage – op de woorden klikken geeft echter geen kunstwerken met die tags. Je mag inloggen om tags toe te voegen maar dat hoeft niet. Als bezoeker kun je kiezen uit verschillende collecties (van de verschillende musea die meedoen aan het project). Ook kun je deelnemen aan een discussielijst. Jammer dat dit op de ouderwetse manier gebeurt, dus met emailadres en zonder rss-feed.

Meer informatie: Steve Museum website
Met dank aan: Ideum Blog – Museum and Design News

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com