Social Networks Research Report

Op Library Stuff is een link opgenomen naar een onderzoeksrapport over Sociale Netwerken. In het 35-pagina tellende rapport wordt onder meer ingegaan op het ontwikkelen van een communitie, het aantrekken van nieuwe deelnemers, de structuur van de communitie, hoe de participatie van deelnemers te bevorderen en het stimuleren van sociale interactie tussen de deelnemers.

Allereerst wordt in de relevante bronnen een overzicht gegeven van sociale netwerken die momenteel bestaan zoals onder andere MeetUp.com, Ryze.com, Friendster.com en Orkut.com.Hierna gaan de onderzoekers in op het onstaan van communities. Volgens de onderzoekers worden communities niet gecreerd maar ontwikkelen zij zich. De groei van een online communitie kost echter wel tijd en moeite. De opgebouwde relaties binnen een communitie berusten op vertrouwen, zodra het vertrouwen aanwezig is kan de relaties zich verder ontwikkelen.

In de volgende hoofdstukken wordt op een heldere en eenvoudige manier (veel afbeeldingen) uitgelegd hoe een communitie het beste opgezet en onderhouden kan worden. Daarnaast geven de onderzoekers suggesties, zonder belerend te zijn.

Een aanrader voor iedereen die ooit in zijn leven een communitie op wil zetten.

Bron: Wildbit (pdf)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com