Testerdetest

Als absolute fan van Bloglines had ik nooit kunnen denken dat ik ook maar zou overwegen om over te stappen naar een andere rss-reader. Maar na verschillende posts over het gemak van Google Reader op diverse bibliotheekblogs moet ik misschien toch maar de overstap maken. Ik zeg misschien, want ik ben er nog niet uit.

De komende maand wil ik gebruiken om te testen. Dus Bloglines is uit zicht zodat ik niet per ongeluk op de sneltoest kan klikken en Google Reader staat prominent in mijn browserscherm opgesteld.

Vooralsnog ben ik nog niet helemaal gewend en heb ik gisteravond tot heel laat al mijn feeds opgeschoond en heringedeeld (is ook een tutklus met Bloglines dus hier kan ik Google Reader niet de schuld van geven). Ik doe mijn best om een zo objectief mogelijk oordeel te kunnen vellen en hou jullie op de hoogte. Voor- en tegenstanders mogen mij uiteraard proberen te overtuigen van het een of het andere systeem in de comments.

7 thoughts on “Testerdetest”

 1. Ben in dezelfde situatie. Fan van Bloglines, maar nav de lancering van Google Gear en de mogelijkheid om je feeds ook offline te lezen (ideaal voor de dagelijkse treinrit) de sprong naar testen van Google Reader gemaakt;
  Allemaal wat wennen in het begin, dus nog te vroeg om me uit te spreken.
  Alvast iets wat ik nog niet vond in Google Reader en heel vaak gebruikte in bloglines: de mogelijkheid om emailadressen aan te maken en zo je abonnementen op elektronische nieuwsbrieven mee te beheren.
  Verder lijkt het zoeken in posts uit het verleden me niet direct makkelijker.
  Ben benieuwd naar je ervaringen.

 2. Probeer dat opschonen maar eens in Google Reader, dan zul je zien dat dat een nog veel grotere tutklus is. Ook het delen van bijv. opml’s e.d. met andere gebruikers van Google Reader is niet mogelijk. Redenen voor mij om toch weer terug te vallen op Bloglines.

 3. Ik voeg er niets aan toe want mensen verdenken me al van aandelen in die club maarre..als je toch schakelt is mijn advies Netvibes 🙂

 4. Ik ben een paar maanden geleden overgestapt naar GR (maar heb ook nog een actuele Bloglines account). Het was een hele aanpassing maar ik vind het wel gemakkelijker in GR. De trends leren mij bijvoorbeeld wat ik al eens oversla bij het lezen, welke feeds amper actief zijn enz. Dat maakt het gemakkelijk om eens te wieden in mijn feeds. Voorts vind ik het leuker dat de posts stuk per stuk gelezen kunnen worden (door te scrollen) en niet per definitie in één klik (Bloglines). Wat ik nog steeds mis van Bloglines zijn de clippings, het delen (maar hoeveel mensen maken hun feeds nog publiek?) en het sorteren (ik lees mijn feeds graag van oud naar recent – dat lukt niet zo goed in GR, me dunkt). In Netvibes heb ik mijn opml ook al eens ingeladen. Ik vrees dat ik het weer enkele weken daadwerkelijk moet uitproberen voordat ik daar misschien naar overstap? Een mens is soms toch nogal verknocht aan gewoontes. 🙂

 5. Tja, ik ben een van de mensen die door Edwin overtuigd zijn geraakt van het nut van Netvibes dus go for it 🙂 Ik heb overigens ook nog een Bloglines en een Google reader account maar voorlopig switch ik niet. Wat is dat ook met die ‘biebmensen’, gaan ze hun feeds zitten ordenen, dat hoor ik vriendje nu nooit zeggen, die gooit alles gewoon in zijn reader en vind het wel goed zo, tja…

 6. @ Jan,
  dat offline lezen haalde ook mij over de streep om toch weer eens serieus te kijken. Die post die ik wil bewaren zitten onder de ster. Dat vond ik in Bloglines handiger omdat de post bewaard wordt bij de weblog waar hij van is.

  @ Twan,
  delen van opml’s doe ik niet dus misschien is dat een reden om te bij GR te blijven.

  @ Edwin & Danielle,
  Netvibes gebruik ik dagelijks maar voor heel andere zaken (mail lezen, notities opslaan, filmpjes kijken). De rss-reader functionaliteit van Netvibes vind ik namelijk helemaal niet handig. Dus nee voor mij geen Netvibes om mijn feeds te lezen.

  @ Jens,
  ik vind de “next post” wel heel handig en ook (wat jij ook zegt) dat je niet alles in 1x hoeft te lezen. Het sorteren van oud naar nieuw kan in GR – kijk maar onder de knop “feed settings”. Tsja en die gewoonte was voor mij een reden om nog niet over te stappen. Heb ook mijn feeds in Bloglines laten staan – voor het geval ik terug wil.

  M.

 7. Dat je de feeds in GR kan sorteren op ‘oldest first’ weet ik wel maar bij Bloglines zag je de gelezen feeds niet meer. In GR moet je eerst al de gelezen feeds (30 dagen!) nogmaals doorlopen. Tja. Aan de andere kant vind ik het niet erg dat ook die reeds gelezen feeds blijven staan. In GR lees ik mijn feeds dus van nieuw naar oud (zoals op een blog).
  Posts die ik wil bewaren geef ik ook een ster (in Bloglines gebruikte ik de clippings, wat ik leuker vond).
  Nu ik zo zit te denken… Ik vind de sharing niet denderend, zelfs een beetje belachelijk. Maar misschien zal ik die gebruiken om mijn collega’s op het werk te attenderen op interessante zaken?
  Wat ik nog mis is een search box om in je eigen feeds te zoeken. Zou superhandig zijn. Soms wil iets terug opdiepen.
  Dat offline lezen is echt wel de moeite. Spijtig dat ik niet op de tram of de trein naar mijn werk moet. 🙂

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com