Tieners en sociale netwerken

Als social softwareminded persoon kan ik mij altijd maar moeilijk verplaatsen in mensen die ik ontmoet en die niets hebben met het nieuwe web. Vaak is dit omdat ik niet begrijp dat zij niet begrijpen dat web 2.0 en social software toepassingen ontzettend handig zijn en veel kunnen toevoegen in het dagelijks leven. Dan denk ik alleen maar aan het leggen van contact en het (online) ontmoeten van interessante mensen. Dat missen zij dan allemaal en ik vind dat toch jammer.

Interessant in deze vind ik dan ook het onderzoek dat onlangs is gedaan onder Engelse tieners en hun gebruik van sociale netwerken. Voor het onderzoek zijn 1004 tieners gevraagd in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Naast het feit dat zij tech savvy zijn, zijn zij ook voorzichtig met het achterlaten van digitale voetstappen:

Social ‘not’ working – Majority prefer ‘face-time’ than Facebook; 78% not posting personal information online; are more concerned about internet security or have stopped using social networking sites – savvy and secure!

Opvallend is dat zij liever face-to-face contact hebben dan online contact. Wacht even, ik lees even verder. In het artikel over het onderzoek staat ook:

Research commissioned by international IT solutions provider Logicalis, has revealed that today’s 13-17 year olds are becoming far savvier about managing their digital fingerprint, preferring instead to mix and match their use of mobile gadgets and social networking sites with traditional methods such as face-to-face communications, according to formal or informal correspondence. In fact, the majority (29%) would prefer to have face-time with, for example, prospective universities, than any other communications or technology medium.

In de laatste zin. De meerderheid (29%) heeft liever face-to-face contact met bijvoorbeeld de universiteit waar zij willen studeren dan contact door middel van een andere technologisch medium (ik neem aan dat zij hier internet mee bedoelen). 29% – een meerderheid…. Lees ik het nu verkeerd?

Ik vind het vreemd dat de meerderheid liever face-to-face contact heeft, mede omdat verder op in het artikel staat:

Whilst the Realtime Generation is able to better manage its use of technology, it still expects and demands the availability of mobile gadgets and the latest social technologies in order to best communicate, study, and work. Businesses and education establishments will therefore need to consider multi-channel communication policies that support the use of formal and informal practices.

De generatie 13-17 jarigen (ze worden hier de Realtime Generatie genoemd) verwacht en eist dat er mobiele gadgets en de laatste technology aanwezig is op onder andere de universiteit waar zij gaan studeren. En een suggestie wordt gedaan dat de universiteit daarom maar door middel van verschillende kanalen moet communiceren. Terwijl, eerder gezegd, de meerderheid de behoefte heeft aan face-to-face contact.

Het onderzoek zelf heb ik niet kunnen vinden, alleen verwijzingen er naartoe. Misschien dat het hele onderzoek meer duidelijk zou maken, want nu snap ik niets van de resultaten en de combinaties van aanwezig zijn op sociale netwerken, privacy en de universiteit waar je zou willen studeren.

Gebruikte bronnen: Global Security Mag, Real Wire
Met dank aan: Dutch Cowgirls

Gebruikt beeldmateriaal is afkomstig van Flickr –teens read van circulating

4 thoughts on “Tieners en sociale netwerken”

  1. @ Wilfred,

    dank je wel. Nu snap ik ineens ook die 29% meerderheid. En interessante invalshoek waar jij over schrijft.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com