Twitter confession

Ik moet iets opbiechten…. Vorig jaar maart schreef ik de post Ik heb nix met Twitter en was ik nogal stellig waarom ik Twitter niet zou willen gebruiken. Maar de laatste tijd lees ik steeds vaak dat Twitter toch wel handig kan zijn op congressen, om vragen te stellen en om nieuwtjes uit te wisselen met elkaar. Ook werd ik van de week uitgenodigd voor een Twitterborrel in Rotterdam en dat terwijl ik niet eens Twitter. En dus heb ik gisteravond laat toch maar een account aangemaakt. Al is het alleen maar om anderen te volgen en om het beter te begrijpen wat zij zo fijn vinden aan Twitter. Nadeel van aanmelden is dat je contacts (uiteraard met toestemming) uit je mailaccount worden overgehaald en dat je vriendjes wordt op Twitter. Direct ben ik geconnect met Willem, Edwin, Gerard, Jan, WoW!ter, Guus, Dee, Bas, Rob en Sybilla. En kan Willem het niet laten om een berichtje voor me achter te laten.

Ik ben iemand die altijd dingen probeert voordat ik erover schrijf en met Twitter heb ik dat nooit gedaan. Vandaar dat ik het nu tijd vind om dat wel te doen. Dus ga ik het een tijdje proberen (als Twitter stabiel in de lucht blijft) en zal ik over een paar maanden een serieuze conclusie trekken. Ik heb nog lang niet iedereen gevonden die Twittert en die ik wel wil volgen dus kan het best zo zijn dat je de komende weken een verzoek ziet verschijnen. Maar je mag mij natuurlijk ook opzoeken.

Mijn eerste Twitterbericht: Amazon koopt Abebooks die aandelen LibraryThing heeft. Gelukkig geen consequenties voor gebruikers LT. http://tinyurl.com/5au93y

6 thoughts on “Twitter confession”

 1. Beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd… of zoiets:-)
  Je bent in ieder geval eerlijk en dat is het belangrijkste. Denk niet dat ik zo’n twitteraar ben hoor. Leuk om af en toe te volgen als ik lui op de bank zit. De onderwijscongresgangers zie ik voorlopig dit medium nog niet gebruiken, maar wie weet staat er op de Surf Onderwijsdagen wel opeens een twitterwall.
  Hoe dan ook, laat je vooral niet gek maken door wat anderen doen en volg je eigen neus, gewoon lekker authentiek!

 2. @ Willem,

  als er een twitterwall komt op de OWD2008 dan zul je mij daar zeker op zien. Ben al lekker aan het experimenteren met Twitter. Twitter vanaf mijn blog, met posts, en andersom. Ik gebruik Twitter alleen omdat ik het zelf wil proberen om er dan pas een oordeel over te kunnen hebben. Maar als ik dan zie dat bekenden het ook doen, dan denk ik wel eens, heuh misschien is het toch wel iets 🙂

  M.

 3. Welkom op Twitter Moqub. Ik heb wel erggggggg gesmiled toen ik je toevoegde eerder deze week. 🙂

  Je hebt wel een slecht moment gekozen. De sms-functie is in Europa volledig opgedoekt. Direct messages en tweets zullen niet meer via sms doorgestuurd kunnen worden (tenzij er een betalende oplossing komt natuurlijk).

  Veel plezier in elk geval!

 4. @ Smetty,

  jaja dat zal wel 🙂 Ach die sms-jes dat zal ook wel weer goedkomen. En anders altijd laptop mee en aan, met een Asus EEE is dat niet zo moeilijk toch?

  M.

 5. Een Asus Eee… Goed idee. Het mag ook een iPhone met een deftig data abo zijn.

  Helaas. Ik heb geen van beide…

 6. @ Smetty,

  natuurlijk mag een iPhone ook. Maar als onze bazen het nut daarvan niet inzien wordt het lastig, of we moeten er zelf een aanschaffen… mhmhm…

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com