Uitproberen: Living Social

Tijdens de Onderwijsdagen vroeg Gerard mij om even naar zijn presentatie te kijken. Hij liet mij toen onder andere Living Social zien. Living Social is een social cataloging site voor onder andere boeken, video games, films, televisieshows en bier.


In eerste instantie dacht ik, nee he niet weer, niet weer zo’n site waar ik al mijn boeken in moet voeren om mee te kunnen doen. Maar hier hebben de makers over nagedacht. Ik kan namelijk mijn LibraryThing boeken importeren, maar ook een Amazon wishlist of een ISBNlijst.

Wat ik niet helemaal begreep is dat als ik op boeken klik op de homepage ik ook alleen maar boeken in kan voeren. Maar na even zoeken zie ik bovenin een balkje waar ik een nieuwe interesse kan toevoegen, bijvoorbeeld videogames. Bij het toevoegen kan ik bij een menuutje in de zijbalk aangeven of ik het spel gespeeld heb, wil spelen en of ik het in mijn bezit of geleend heb.

Ik heb even rondgesnuffeld op de site en wat boeken toegevoegd. Op zich gaat dat gemakkelijk maar vooralsnog zie ik nog niet echt voordelen van deze site. Misschien moet ik er iets langer rondhangen. Maar voor nu vind ik het even genoeg.

One thought on “Uitproberen: Living Social”

  1. Voor de lezers die zich afvragen welke presentatie, het is deze over catalogus 2.0. De reden dat ik LivingSocial interessant vind is dat ze de persoonlijke catalogus héél dicht benaderen, met alle ‘web 2.0’ features die in bibliotheekcatalogi ontbreken.

    LivingSocial kan best nog beter, die kunstmatige scheiding tussen materialen is inderdaad nergens voor nodig, maar het is wel heel sterk voorbeeld van hoe het ook kan.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com