Uitproberen: Nomee

Ik word getipt door Jane die schrijft over Nomee. Nooit van gehoord en nieuwsgierig genoeg neem ik een kijkje op de site.

nomee is all-in-one networking software.
not another social site, nomee is the tool that helps manage them all.
Powered by Adobe AIR, nomee simplifies online networking by organizing your contacts and interests all in one place. So you can focus directly on your people, not their sites. And your people can better know you, direct from their desktop.

Omdat je op zo’n site niet echt te weten komt hoe het werkt maak ik een account aan. Ik download de software (Adobe Air gebaseerd) en vul mijn accountgegevens in. Als ik zoek op Moqub komen er zo al 10 sites naar boven die ik gebruik. Aanklikken en klaar.

nomee

Vervolgens kan ik er voor kiezen om deze card, zoals het bij Nomee heet, publiceren of voor mezelf houden. Nu zie ik het nut niet echt in van het laatste dus publiceer ik de kaart. En ik kan hem naar vrienden sturen. Die krijgen dan een email die er zo uitziet:

nomee_card

Ik kan verschillende cards aanmaken met verschillende informatie, bijvoorbeeld een voor vrienden, een voor familie en een voor zakenrelaties.

Nu zegt Nomee dat met behulp van het programma you can focus directly on your people, not their sites maar dat is niet helemaal waar. Als ik een card van een bekende zie krijg ik ikonen van verschillende sns-en. Als ik wil weten of er nieuwe informatie bij is gekomen, bijvoorbeeld bij twitter of flickr dan klik ik op een ikoon om vervolgens naar de site toe te gaan. En dus gaat het nog steeds om de sites.

Een voordeel is wel dat ik vanaf mijn desktop de ikonen kan bekijken. De app ziet er zo uit:

nomee_app

Maar of ik hier nu echt iets aan heb. Ik weet het niet. Ik heb nog geen cards van vrienden, dus misschien helpt dat bij het begrijpen van de voordelen van Nomee. Maar vooralsnog zie ik het grote voordeel nog niet.

2 thoughts on “Uitproberen: Nomee”

 1. (I apologise beforehand for my response being in English) Just wanted to link real fast our blog post about some of the common questions/complaints, about nomee still directly you to sites.

  http://blog.nomee.com/69/one-week-later/ << see point # 4

  We have a feature on the card called “newstream” that lets you preview the updates before you click on each site to see the update.

  Thanks for the review!

 2. @Kat,

  thanks for the extra info. I looked at my card but there is no newstream. Because it’s my own card? But it’s a great feature if it works.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com